Latvenergo ieviesīs ekoloģiskas automašīnas

AS "Latvenergo" būs pirmais uzņēmums Latvijā, kas papildinās savu autoparku ar videi īpaši draudzīgajiem elektromobiļiem.

Jau šovasar "Latvenergo" gatavojas savu autotransporta parku papildināt ar videi īpaši draudzīgajiem elektromobiļiem. Pirmie ar elektrību darbināmie auto sākotnēji tiks pārbaudīti un izmēģināti ikdienas darbā un ekspluatācijā, pēc tam tiks pieņemts lēmums par turpmāku iespējamo elektroauto parka paplašināšanu.

Pamatojoties uz elektromobīļu ekspluatācijā novērotajām atziņām, "Latvenergo" plāno dalīties gūtajā pieredzē un konsultēt par elektriskā transporta izmantošanu ne vien pilsētas apsaimniekošanas un valsts kapitālsabiedrībās, bet arī valsts administratīvā aparāta iestādes. Būtiski, ka tieši valsts sektora uzņēmumu atbalsts elektrotransportam sekmētu kaitīgo izmešu radīto piesārņojumu pilsētā, ņemot valsts pārvaldes autoparka mērogus, akcentē "Latvenergo" pārstāvji.

Šādi "Latvenergo" aizstāv vienu no savām pamatvērtībām - vērst uzmanību uz sabiedrībai būtiskām norisēm, kā arī iespēju robežās mazināt kaitīgo izmešu ietekmi uz vidi, samazinot piesārņojošo vielu emisijas atmosfērā. Tāpēc transports ir viena no nozarēm, kurai pievēršot pastiprinātu uzmanību, ievērojami samazinātos kaitīgo izmešu skaits atmosfērā. Aprēķināts, ka aptuveni 7% no siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisijas apjoma pasaulē veido vieglie transporta līdzekļi, kas aprīkoti ar iekšdedzes dzinēju un izmanto naftas produktus.

"Latvenergo" jau vēsturiski ir viens no "zaļākajiem" enerģētikas uzņēmumiem Eiropā, ražojot divas trešdaļas no kopējā elektroenerģijas apjoma no atjaunojamajiem energoresursiem, tāpēc uzņēmuma politika ir uzturēt šo augsto latiņu apkārtējās vides saudzēšanā. Tāpēc loģisks solis ir "Latvenergo" iesaistīšanās ekoloģisko transporta līdzekļu popularizēšanā, skaidroja energokompānijas Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Uzņēmuma ilgtermiņa mērķis ir būt līderiem elektriskās piedziņas automobiļu ieviešanā gan Latvijā, gan arī visā Baltijā.

"Latvenergo" šodien atklāja pirmo elektromobīļu uzlādes punktu Latvijā, kas sākotnēji atradīsies pie Kongresu nama. Ņemot vērā pašreiz vēl tikai veidojošos iedzīvotāju interesi un izpratni par attiecīgajām tehnoloģijām, pēc publiskā pasākuma uzlādes vieta pastāvīgai ekspluatācijai tiks pārcelta uz AS "Sadales tīkls" biroju Šmerļa ielā 1, kur uzlādi nākotnē varēs veikt arī "Latvenergo" koncerna elektriskais transports.

Svarīgākais