Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Brīdina par apledojumu uz vairākiem valsts galvenajiem autoceļiem

© Kaspars Krafts/f64

Valsts autoceļu tīklā otrdienas rītā vietām Kurzemē un Zemgalē veidojas apledojums, kas apgrūtina braukšanas apstākļus, tāpēc slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, informēja "Latvijas valsts ceļu" (LVC) pārstāvji.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 44 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti uz Bauskas šosejas (A7) no Iecavas līdz Grenctālei, uz Liepājas šosejas (A9) no Skrundas līdz Liepājai, uz Ventspils šosejas (A10) no Usmas līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Bauskas, Saldus, Talsu un Tukuma apkārtnē.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām.

Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem, kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.

Tāpēc LVC aicina autobraucējus informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā - apledojums, kritušie zari un koki, sniega sanesumi, notriektie dzīvnieki un citi, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, gan LVC mājaslapā "www.lvceli.lv" un aplikācijā "Waze".