Poikānam Salaspilī pieder 183 434 latus vērts īpašums

© draugiem.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas datu noplūdes lietā aizturētajam Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas pētniekam Ilmāram Poikānam, kas plašākai sabiedrībai pazīstams arī kā Neo, Salaspils novada Salaspils pagastā pieder 183 434 latus vērts nekustamais īpašums 2110 kvadrātmetru platībā, liecina Rīgas rajona zemesgrāmatu nodaļas informācija.

Kā liecina informācija zemesgrāmatā, kredītu Poikānam izsniegusi AS "Hansabanka", nodrošinot hipotēkas aizdevumu 131 024 latu apmērā. Tāpat 2009.gada 23.decembrī izsniegts akts par ģimenes mājas un saimniecības ēkas pieņemšanu ekspluatācijā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Poikāna kaimiņiene Rita, balto divstāvu māju Ilmārs uzcēlis pēdējā gada laikā. Tur viņš dzīvojot kopā ar ģimeni. "Viņš vienmēr ir te, vienmēr ar bērniem un sievu," sacīja kaimiņiene. Viņa piebilda, ka Poikāna mašīnu pie mājas redzējusi arī vakar. "Vienmēr viņš ir laipns, ar kaimiņiem kontaktējas, problēmu nekad nav bijis," zināja teikt Rita.

Poikāna paša šodien nebija mājās, taču aģentūrai LETA izdevās sastapt viņa sievu. Dzīvesbiedre kategoriski atteicās no jebkādiem komentāriem, uzsverot, ka visus jautājumus par Neo lietu varēs uzdot viņas vīram pirmdien gaidāmajā preses konferencē. Publiski izskanējušo informāciju par to, ka Poikāna un Latvijas Televīzijas žurnālistes Ilzes Naglas attiecības bijušas kā civilvīram ar civilsievu, Poikāna sieva nosauca par absolūtām muļķībām. Tāpat šo informāciju komentēja arī Poikāna māte.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais