Arī Torņakalna baznīca iesaistīsies Bērnu slimnīcas Vecāku mājas atbalsta projektā

Vasarsvētkos Torņakalna baznīca aicinās ar ziedojumiem atbalstīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Vecāku mājas labiekārtošanu, aģentūru LETA informēja Rīgas Lutera evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Linards Rozentāls.

Šis ir jau trešais gads, kad Rīgas Lutera draudze rīkos Citādu Dievkalpojumu, kura laikā cilvēki tiek aicināti ne tikai kopīgi svinēt Vasarsvētkus, kurus kristieši sauc arī par Baznīcas dzimšanas dienu, bet arī kopīgi atvērt savas sirdis labdarībai. Šogad draudze izvirzījusi īpaši nozīmīgu mērķi - saziedot līdzekļus, kas nepieciešami Bērnu slimnīcas Vecāku mājas iekārtošanai, lai tā pēc iespējas ātrāk varētu uzņemt savus pirmos iemītniekus.

Citādā Dievkalpojumā dziedās mūziķi Linda Leen, Intars Busulis, Amber, Jānis Apeinis, Laimis Rācenājs, "Lady’sweet", draudzes koris, bērnu ansamblis, kā arī muzicēs "Sweetwaterz" un draudzes ģitāristu ansamblis.

Savukārt pēc koncerta Vasarsvētki turpināsies baznīcas dārzā. Pie baznīcas būs labdarības tirdziņš, radošās darbnīcas, kurās kopā ar bērniem strādās Bērnu slimnīcas pedagogi un brīvprātīgie no "Lielie Bērnu slimnīcai", Draudzes centrā būs izstāde par Vecāku māju. Tur varēs apskatīt arī apgleznotu Vecāku mājas maketu, kādu to vēlētos redzēt paši bērni. Tāpat pie baznīcas darbosies arī bufetes ar tēju, kafiju un pankūkām. Baznīcas dārzā varēs baudīt "Ekovirtuve" un "Tikai karotes" gatavotās maltītes.

Rozentāls izsaka prieku par to, ka draudze var atbalstīt Vecāku māju ar ziedojumiem, kā arī ir gatava sniegt palīdzību vēlāk, sniedzot vecākiem garīgu atbalstu.

Jau ziņots, ka Vecāku māja būs atbalsta punkts ilgstoši slimojošo bērnu vecākiem, māsām, brāļiem un citiem tuviem cilvēkiem, kuriem līdz ar bērna slimību mainās visa dzīve.

Šis ir lielākais sabiedriskais projekts Bērnu slimnīcas vēsturē. Rekonstrukcijas darbi ir pabeigti maija sākumā, tāpēc tagad ir nepieciešams atbalsts 370 kvadrātmetru lielās mājas apmēbelēšanā un iekārtošanā, lai vecāki pēc iespējas ātrāk vārētu sākt šeit uzturēties.

Citādais Dievkalpojums - labdarības koncerts notiks svētdien, 23.maijā plkst.12.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais