"Latvijas Valsts ceļus" vadīs Ivars Pāže

Ar 16. septembri Satiksmes ministrija kā VAS „Latvijas Valsts ceļi” (LVC) akcionārs par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju apstiprinājusi Ivaru Pāži.

I.Pāže bijis AS „Ventbunkers” valdes priekšsēdētājs, šajā pašā uzņēmumā senāk strādājis arī par Celtniecības daļas vadītāja vietnieku un Būvdarbu plānošanas daļas vadītāju. Vadījis arī tādus uzņēmumus kā SIA „Investīciju projekti”, SIA „Sporta investīciju fonds”, SIA „Refum” un citus. Bijis AS „LNT”, AS „Ventspils nafta” un SIA „Ventspils nafta termināls” padomes loceklis.

LVC jaunais vadītājs gan bakalaura, gan maģistra grādu ieguvis ekonomikā.

"Šis gads ceļu nozarei iezīmējies ar ievērojamu finansējuma samazinājumu, tādēļ lielākais izaicinājums būs nodrošināt ceļu uzturēšanu un remontu ierobežotu resursu apstākļos. Tieši tādēļ kā pirmos darbus LVC vadītāja amatā varu minēt autoceļu rekonstrukcijas un uzturēšanas plānu izvērtēšanu, atbilstoši „Valsts autoceļu fonda” iespējām, kā arī tikšanās ar nozares speciālistiem, būvniekiem un asociācijām," norāda jaunais LVC vadītājs.

Jau iepriekš ziņots, ka līdzšinējais LVC valdes priekšsēdētājs Tālis Straume 1. septembrī devies pensijā. Uz vakanto amatu 4. augustā tika izsludināts atklāts konkurss.

Satiksmes ministrija noslēgusi jau piekto konkursu, kas tika izsludināts uz tās kapitālsabiedrību valdes priekšsēdētāju amatiem. Tādējādi par VAS „Latvijas Gaisa satiksme” vadītāju apstiprināts Artūrs Kokars, VAS „Latvijas Pasts” – Maiga Dzērvīte, AS „Pasažieru vilciens” – Andulis Židkovs, VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” – Jānis Bokta un VAS „Latvijas Valsts ceļi” – Ivars Pāže. No konkursu pretendentiem darbam kapitālsabiedrību valdēs atlasīti vēl 13 valdes locekļi.

Drīzumā ministrija izsludinās konkursu arī uz VAS „Elektronisko sakaru direkcija” vadītāja amatu.

Svarīgākais