Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pērkot sveces, var palīdzēt Latvijas trūcīgajiem

© pixabay.com

Svētdien sākta "Caritas Latvija" sveču akcija "Žēlsirdības uguns", kuras laikā tiks vākti līdzekļi Latvijas trūkumcietējiem, informēja Latvijas Romas Katoļu baznīcas Informācijas centrā.

Svētdien pasaulē pirmo reizi atzīmēs pāvesta Franciska izsludināto Pasaules trūkumcietēju dienu. Žēlsirdības jubilejas gada noslēgumā pāvests Francisks iedibināja Pasaules Trūkumcietēju dienu, lai kristiešu kopienas visā pasaulē kļūtu par vēl lielāku Kristus žēlsirdības pret vismazākajiem zīmi un trūkumcietēji tiktu uzskatīti par neatņemamu sabiedrības daļu, kurai ir uzticēta īpaša loma.

Vairākas "Caritas Internationalis" dalīborganizācijas jau rīko "Caritas" dienas nacionālā, diecēzes un draudzes līmenī. Šo dienu mērķis ir mobilizēt kristiešu kopienas un labas gribas cilvēkus izrādīt solidaritāti saviem trūcīgajiem brāļiem un māsām, atbalstot dažādās "Caritas" aktivitātes humānās palīdzības jomā. Šīs dienas visbiežāk notiek Adventa un Lielā gavēņa laikā.

"Caritas Latvija" šodien draudzēs sāk sveču akciju "Žēlsirdības uguns", kas norisināsies arī visu Adventa laiku. Iegādājoties akcijas sveces, draudzes cilvēki atbalstīs vairāk nekā 2000 trūcīgos, kam gada laikā palīdzību sniedz "Caritas".

Pagājušajā gada sveču akcijā labdarības "Caritas Latvija" savāca 1222 eiro, par kuriem tika atbalstītas ģimenes ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām - tika rīkotas divas vasaras nometnes, divas brīvdabas aktivitātes un filmētas sociālo stāstu īsfilmas.