Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Sāk laika atskaiti līdz Latvijas simtgadei

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Šodien Rīgā, Jēkaba laukumā, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) atklāja vienu no Latvijas valsts simtgadei veltītiem vides mākslas objektiem "Laika ādere", kas sāks simbolisku laika atskaiti līdz valsts simtgadei, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

"Laika āderes" autori ir arhitekte Kristīne Bērza, mākslinieki Oskars Bērzs un Atis Izands un to izgatavojis uzņēmums SIA "Kob Art".

Objekts ir iekļauts arī gaismas festivāla "Staro Rīga 2017" ekspozīcijā kā viens no tiem, kas akcentē valstiskās vērtības un patriotisko noskaņu.

Valsts svētku laikā būs apskatāmi vēl vairāki pilsētas svētku noformējuma objekti, kas iekļauti gaismas festivāla programmā, piemēram, instalācija "Simbioze", kas jau no 11.novembra ir apskatāma Vērmanes dārzā, radot trīs laika dimensiju - pagātnes, tagadnes un nākotnes mijiedarbību. "Savukārt gaismas objekts "Ugunskurs" Brīvības bulvāra alejā ir kā apliecinājums, kas vieno un liek atcerēties, pieminēt un īpaši iezīmēt Latvijas simtgadi," norādīja Vilde.

Līdztekus svētku noformējuma vides objektiem pilsētā izvietotas arī vairākas konstrukcijas ar valsts karogiem. Tās izvietotas Doma laukumā, 13.janvāra ielas un Aspazijas bulvāra krustojumā, Brīvības ielas un Gustava Zemgala gatves krustojumā, kā arī Ieriķu ielas un Dzelzavas ielas krustojumā.