Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Valdības ēkā par 20 000 eiro izremontētā telpā skapis izbūvēts priekšā rozetei

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

Ministru kabinetā par aptuveni 20 000 eiro izremontētā Mediju telpā skapis izbūvēts priekšā elektrības rozetei tā, ka tajā nevar iespraust kontaktdakšu, taču Valsts kancelejas pārstāve šajā faktā problēmu nesaskata, otrdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas".

Skapja siena aizsedz vienu no divām blakus esošām kontaktligzdām, taču abas ir apvienotas vienā plastmasas rāmī un montējas kopā.

Kā raidījumam skaidroja Valsts kancelejas Tehniskā nodrošinājuma departamenta vadītāja Anita Šinta, šī kontaktligzda ir paredzēta nevis žurnālistiem, bet apkopējām. Savukārt kļūme esot radusies neprecīzi veiktu mērījumu dēļ. "Kad sūtīja, tajā brīdī notika remonts, un precīzus mērījumus nevarēja uztaisīt," skaidroja Šinta. Viņa gan apgalvoja, ka "funkcionalitātei, kam bija paredzēta tā kontaktligzda, tā arī strādā".

Taujāta, kā kontaktligzda var darboties, ja jau to aizsedz skapja siena, Valsts kancelejas pārstāve atbildēja, ka blakus ir divas kontaktligzdas, un nekas neliedz apkopējai izmantot brīvi pieejamo ligzdu. "Kā nevar iespraust? Apkopēja savus putekļsūcējus var iespraust. (..) Vai putekļsūcējam divas kontaktligzdas ir vajadzīgas? (..) Funkcionalitāti, lai "palaistu" putekļsūcēju", šīs kontaktligzdas nodrošina," uzstāja Valsts kancelejas darbiniece.