Spēcīga pērkona negaisa dēļ Daugavpils paliek bez elektroenerģijas

Šodien īsi pirms plkst.16 spēcīga pērkona negaisa dēļ gandrīz visā Daugavpilī uz aptuveni divdesmit minūtēm tika pārtraukta elektroenerģijas padeve.

AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas projektu vadītājs Aigars Smagars aģentūru LETA informēja, ka spēcīga pērkona spēriena radīto atmosfēras svārstību rezultātā tikušas bojātas divas augstsprieguma apakšstacijas, kā dēļ gandrīz visā Daugavpilī un Grīvā pārtrūkusi elektroapgāde.

Patlaban elektroenerģijas piegāde Daugavpilī ir atjaunota pa rezerves apvedceļu, bet bojātajās augstsprieguma apakšstacijās uzsākti remontdarbi.

Cik lieli būs elektroapgādes uzņēmumam radītie materiālie zaudējumi, kļūs skaidrs vēlāk, kad tiks aprēķināti visi ar spēcīgā pērkona radītās avārijas novēršanu saistītie izdevumi.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais