Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Tauta neizpratnē: Valdība tērēs pusmiljonu eiro, lai pāraudzinātu prostitūtas

© F64

Prostitūtu pāraudzināšanas un viņu klientu rehabilitācijas kursiem no valsts budžeta 2019. un 2020. gadā plānots tērēt 469 695 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas izstrādātā Prostitūcijas ierobežošanas likumprojekta anotācija, raksta "jauns.lv".

Šādi tēriņi laikā, kad valsts budžetā nepietiek naudas, sadusmojuši mikroblogošnas vietnes Twitter lietotājus. Viņi pauduši sašutumu un neizpratni par šādu valdības ideju. Cilvēki jautā, vai tas ir nopietni, un iesaka šo naudu novirzīt citām lietām.

Ekrānšāviņš no twitter.com

Ekrānšāviņš no twitter.com

Ekrānšāviņš no twitter.com

Iekšlietu ministrija izstrādājusi Prostitūcijas ierobežošanas likuma projektu, kas paredz, ka jau no 2019. gada ar prostitūciju varēs nodarboties tikai no 25 gadu vecuma.

Ja prostitūcijā tiks pieķertas personas, kuras ar to nedrīkst nodarboties, viņām draudēs naudas sods no 150 līdz 1000 eiro. Varēs izsprukt cauri arī tikai ar brīdinājumu. No bargā naudas soda varēs izvairīties personas, kuras labprātīgi izies sociālās korekcijas un rehabilitācijas kursus, LTV raidījumam „4. studija” pastāstīja Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta vadītājs Arnis Jurševics.

Šo kursu mērķis ir pāraudzināt prostitūtas, lai viņas vairāk nenodarbotos ar miesas pārdošanu, un seksa pircējus sociāli rehabilitēt, lai viņiem dzīvē ieaudzinātu citu vērtību sistēmu.

Prostitūcijas ierobežošanas likumprojekta 9.pantā teikts, ka šīs programmas saturu, noteiks valdība.

Jāpiebilst, ka šī pasākuma īstenošanu uzraudzīs Labklājības ministrijas ierēdnis, kura mēnešalga noteikta 1185 eiro apmērā.