Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Infektoloģijas centrā ārstiem liek stacionēt visus pacientus

© F64

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) darbinieku neizpratni radījis nodaļas vadītājas aicinājums dežūrārstiem stacionēt visus pacientus, kuri nonāk uzņemšanas nodaļā, jo tāda it kā esot LIC vadītājas Baibas Rozentāles "direktīva" saistībā ar stacionāra "pārāk zemo noslodzi".

Minētā paziņojuma apakšā norādīts Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas vadītājas Ilzes Ekšteinas vārds. Paziņojumā arī teikts, ka, "ja nekādi neizdodas pierunāt pacientu stacionēties, tad pacientam jāraksta atteikums no stacionēšanās".

Kā skaidroja LIC vadītāja Rozentāle, pie sienas pieliktais paziņojums bijis pārpratums.

Tas saistīts ar Ekšteinas pausto neapmierinātību par kādu konflikta situāciju starp uzņemšanas nodaļas vadītāju un pacienti. Ekšteinai nācies rakstīt paskaidrojumu par pacientes, kura atteikusies no hospitalizēšanas, nesūtīšanu uz slimnīcu. "Pacienti tiešām vajadzēja hospitalizēt. [..] Šoreiz viņai [Ekšteinai] nebija taisnība," piebilda Rozentāle.

Vienlaikus LIC vadītāja norādīja, ka patlaban konflikta situācija ar konkrēto pacienti ir atrisināta.

Tikmēr RAKUS pārstāve Aija Lietiņa uzsvēra, ka pacientu uzņemšana Austrumu slimnīcas stacionāros notiek atbilstoši normatīvos noteiktajai kārtībai. Minētais paziņojums nav juridiski saistošs, un slimnīcas valde saistībā ar to pieprasījusi LIC skaidrojumu.