Bezcukura šokolādi lielākoties ražos eksportam

PLAŠA IZVĒLE. Chocolette Confectionary šobrīd ražo šokolādes tāfelītes RED ar četrām dažādām garšām, kā arī šokolādes konfektes © Publicitātes foto

Jaunajā šokolādes rūpnīcā Chocolette Confectionary Jelgavā ražo šokolādi RED bez cukura un ar gandrīz divreiz mazāku kaloriju daudzumu.

«Esmu patiesi priecīga, ka mūsu uzstādītais mērķis patērētājiem piedāvāt šokolādi ar samazinātu kaloritāti un bez cukura ir sasniegts. Esam paveikuši faktiski neiespējamo - izveidojuši gandrīz pilnībā automatizētu un modernu šokolādes rūpnīcu, kas ražo unikālu šokolādi. Mēs esam pasaulē pirmie, kas spējuši panākt, ka šokolādei ir tikai 299 kalorijas uz 100 gramiem. Unikālo projektu esam realizējuši, pateicoties saliedētajai, starptautiskajai komandai un Latvijas labvēlīgajai biznesa videi,» uzsvēra Chocolette Confectionary valdes locekle Anastasija Repina. Viņa atklāja, ka uzņēmums savu darbību sāka 14 kvadrātmetru lielā telpā, meklējot labāko receptūru. Kopumā tika izmēģinātas apmēram 200 dažādas receptes, līdz sasniegts vēlamais rezultāts - tas ir, šokolāde, kurai nav pievienots cukurs, turklāt vēl samazināts tauku saturs. Saldumu šokolādei nodrošina vairāki saldinātāji, piemēram, stēvija un eritrols.

Lielāko daļu no saražotā plānots eksportēt. Jau šobrīd šokolāde RED ir nopērkama ne tikai Latvijā (lielveikalos Sky), bet arī jau citās Baltijas valstīs, Skandināvijā, Vācijā, un jau tuvākajā laikā to paredzēts eksportēt uz Āzijas, Amerikas un Tuvo Austrumu valstīm. Uzņēmuma ražošanas jauda ir līdz 5000 tonnām gadā. Tomēr, kā atzina A. Repina, ražošanas jaudu palielinās pakāpeniski un vajadzības gadījumā ražotne varēs paplašināties. Pašlaik Chocolette Confectionary strādā 57 darbinieki, līdz šī gada beigām nodrošināšot līdz 100 darba vietām. Ražotnē ieguldītās investīcijas sasniedz vairāk nekā 10 miljonus eiro.

Svarīgākais