Divi bērni saindējas ar Ajax; jauna sieviete apdeg solārijā

Otrdien Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta mediķi steigušies palīgā diviem maziem bērniem, kuri bija iedzēruši trauku mazgājamo šķidrumu, nra.lv uzzināja NMP dienestā.

Vakar NMP dienesta mediķi slimnīcā nogādājuši divus un trīs gadus vecus brāļus no Limbažiem, kuri saindējušies, iedzerot Ajax šķidrumu, ko vecāmāte bija atstājusi uz galda līdzās limonādes pudelei. Zēni hospitalizēti Vidzemes slimnīcā.

Savukārt 10. maijā kāda 20 gadus veca sieviete guvusi apdegumus, sauļojoties solārijā, un ar viegliem ķermeņa apdegumiem dienesta mediķi viņu nogādājuši slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī NMP dienesta brigāžu mediķi steigušies palīgā vairākiem ceļu satiksmes negadījumos cietušiem motobraucējiem. Siguldā kāds pāris - vīrietis un sieviete (63 un 65 gadus veci), braucot ar motorolleri, cieta sadursmē ar vieglo automašīnu. Kritiena rezultātā abi braucēji guva smagas galvas traumas – sievieti ar aizdomām par intrakraniālu hematomu jeb asinsizplūdumu galvā un vīrieti ar galvas smadzeņu satricinājumu NMP dienesta mediķi nogādāja Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā.

Savukārt, Lomonosova ielā Rīgā pēc sadursmes ar vieglo automašīnu vakar cieta 26 gadus jauns vīrietis, kurš arī brauca ar motorolleri. Vīrietis guva jostas daļas un vēdera sasitumu.

Kāds 63 gadīgs vīrietis, braucot pa Viesītes - Vārnavas ceļu, ar motociklu vakar iebrauca grāvī. Vīrietis guvis nobrāzumu uz ķermeņa un galvas. Vizināšanās ar motociklu Babītes pagasta vakar neveiksmīgi beidzās arī 14 gadīgam zēnam. Lai neuzbrauktu virsū sunim, zēns manevrējis, kā rezultātā motocikls apgāzās. Zēns ar smagu galvas traumu un aizdomām par asinsizplūdumu galvā nogādāts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Svarīgākais