Valmieras novadā darba praksē strādās 32 bezdarbnieki

Valmieras novada domes izveidotajās darba praktizēšanas vietās strādāt sākuši 32 bezdarbnieki, nra.lv pastāstīja Valmieras novada domes speciāliste Eva Eglīte.

Kocēnu pagastā strādā 9 bezdarbnieki no 18 pieteiktajiem (pārējie darbus uzsāks drīzumā), Dikļu pagastā - 5 bezdarbnieki (pieteikti 10), Vaidavas pagastā - 7 bezdarbnieki (9 pieteikti). Bērzaines un Zilākalna pagastā darbu sākuši visi pieteiktie - attiecīgi 6 un 5 personas. Valmieras novadā deviņās darba prakses vietās paredzēts nodarbināt 96 personas. Šobrīd pieteiktie 48 cilvēki pašvaldības organizētajos darbos strādās līdz nākamā gada februāra beigām, pēc tam darbu uzsāks vēl 48 cilvēki.

Bezdarbnieki veiks dažādus sakopšanas un labiekārtošanas darbus Kocēnos, Dikļos, Bērzainē, Vaidavā un Zilākalnā – teritorijas labiekārtošanā, sabiedrisko ēku remontdarbos, meža atjaunošanā un sakopšanā, ceļu apkopšanā, sociālās aprūpes jomā un citviet.

Lai piedalītos Nodarbinātības valsts aģentūras organizētajā projektā Darba praktizēšana ar stipendiju, Valmieras novada dome izveidojusi darba prakses vietas bezdarbniekiem, kas, strādājot 8 stundas dienā, saņems stipendiju 100 latus mēnesī.

Latvijā

Labklājības ministrija (LM) ir iesniegusi Finanšu ministrijai izskatīšanai nozares prioritāro pasākumu un starpnozaru prioritāro pasākumu sarakstu laika periodam no 2025. – 2028. gadam, atsaucoties uz Nacionālās drošības koncepcijā teikto, ka “iekšējo drošību ietekmē arī demogrāfiskās situācijas pasliktināšanās, augstais nabadzības līmenis un sabiedrības ienākumu nevienlīdzība, kā arī izglītības kvalitāte”.

Svarīgākais