Uzzini, kāds laiks gaidāms brīvdienās

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Šodien aizejošā ciklona ietekmē vēl lielā daļā Latvijas gaidāmi nokrišņi - pārsvarā lietus, bet austrumu rajonos arī neliels slapjš sniegs. Vējš būs pierimis līdz lielākoties lēnam, un gaisa temperatūra pieturēsies +2…+7 robežās, vien naktī Vidzemē gaiss atdzisīs līdz 0…-2 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sestdien no rīta Baltijas jūras reģionam no rietumiem pietuvosies jau nākamais aktīvais ciklons, tādēļ laiks brīvdienās būs lielākoties mākoņains un visā teritorijā gaidāms mērens lietus.

Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Sestdien vietām austrumu rajonos iespējams arī slapjš sniegs un rīta stundās, temperatūrai vēl esot zemākai par 0, neliels apledojums, līdz ar to ceļi būs slideni! Dienas laikā nedēļas nogalē gaiss iesils līdz +3…+9. Ciklona ietekmē no jauna pastiprināsies arī vējš - sestdien piekrastes rajonos dienvidrietumu, rietumu vēja brāzmas sasniegs 15 m/s, bet svētdien pēcpusdienā, vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, jūras piekrastē vēja spēks brāzmās sasniegs pat 20-24 m/s.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais