VK atklāj nepilnības Bērnu lietu ministrijas un Elektronisko lietu sekretariāta reorganizācijā

Izvērtējot reorganizācijas procesu Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijā un Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā, Valsts kontrole secinājusi, ka reorganizācijas procesā netika nodrošināta vienota pieeja, radot risku valsts mantas saglabāšanai.

Valsts kontrole uzsver, ka šādas bažas radušās, jo ārējie normatīvie akti nenosaka inventarizācijas veikšanas nepieciešamību, ja iestādes reorganizācijas rezultātā notiek tās padotībā esošo iestāžu padotības īstenošanas maiņa.

Tāpēc Valsts kontrole iesaka, lai novērstu risku, ka iestādes reorganizācijas procesā var netikt nodrošināta valsts mantas saglabāšana, un lai nodrošinātu skaidrus darbības slēguma finanšu pārskata sagatavošanas nosacījumus, Finanšu ministrijai ir nepieciešams pilnveidot normatīvos aktus.

Reorganizācijā konstatēts, ka divos gadījumos veikta aktīvu un pasīvu inventarizācija, divos gadījumos veikta atsevišķu aktīvu un pasīvu inventarizācija un vienā gadījumā inventarizācija nav veikta.

Tāpat reorganizācijas laikā nav sagatavots Sekretariāta darbības slēguma finanšu pārskats, līdz ar to nav ievērots, ka, institūciju reorganizējot vai izbeidzot tās darbību, tiek sagatavots darbības slēguma finanšu pārskats, un reorganizācijas komisija nav izpildījusi Ministru kabineta rīkojumā noteikto.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais