Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

"Rīgas satiksmes" aktuālās vakances – šoferi, kontrolieri un tehniskie darbinieki

TE IR DARBS. Šobrīd Rīgas satiksmē strādā vairāk nekā 4100 darbinieku, un RS turpina piesaistīt darbiniekus un aicina darbā šoferus, kontrolierus un tehniskos darbiniekus, kā arī labprāt atver savas durvis praktikantiem © Publicitātes foto

Rīgas satiksme (RS) lepojas, ka viņu komandu veido daudz profesionālu darbinieku, un aicina pievienoties jaunus kolēģus. Uzņēmums ir izstrādājis plašu motivācijas programmu un piedāvā citus bonusus, lai pateiktos strādājošajiem par viņu lojalitāti, labi paveiktu darbu un stiprinātu komandas garu. Lai arī šobrīd uzņēmumā strādā vairāk nekā 4100 darbinieku, RS turpina piesaistīt darbiniekus un aicina darbā šoferus, kontrolierus un tehniskos darbiniekus, kā arī labprāt atver savas durvis praktikantiem.

Kursus apmaksā uzņēmums

Patlaban visaktīvāk uzņēmums meklē autobusu vadītājus. Darbam vajadzīgo D kategorijas vadītāja apliecību (ja iepriekš iegūta C vai D1 kategorijas vadītāja apliecība) iespējams iegūt divu mēnešu laikā. Pēc tiesību iegūšanas māceklis tiek pieņemts darbā. Mācības apmaksā RS. Lai uzņēmums gūtu pārliecību, ka pēc kursu pabeigšanas māceklis strādās izvēlētajā amatā, pēc mācību sekmīgas pabeigšanas personai RS ir jānostrādā vismaz trīs gadi. To paredz vienošanās.

Šobrīd ir vajadzība arī pēc trolejbusa vadītājiem - viņiem mācību kurss, lai iegūtu nepieciešamās tiesības, ilgst četrus mēnešus. Pirmajā mēnesī uzsvars ir uz teorētisko zināšanu apguvi, pēc tam - prakse, vadot mācību trolejbusu. Pēc līdzīgas programmas nepieciešamības gadījumā apmāca arī tramvaju vadītājus.

Kopā ar instruktoru

Lai strādātu par sabiedriskā transporta līdzekļa vadītāju, nepieciešama arī valsts valodas B līmeņa pirmā pakāpe vai iegūta izglītība valsts valodā, pamata vai augstākas pakāpes izglītības līmenis, kā arī jāpiemīt precizitātes un atbildības izjūtai un jābūt zināšanām par ceļu satiksmi reglamentējošajiem noteikumiem.

Pēc darba uzsākšanas darbinieks sāks pārvadāt pasažierus, taču kādu laiku viņa darbu pieskatīs instruktors, lai būtu pilnīga pārliecība, ka jaunais šoferis ir visu apguvis un patstāvīgi var sākt pildīt savus pienākumus.

Gaida profesionālo izglītības iestāžu audzēkņus

RS piedāvā darbu arī tehniskā atbalsta personālam - cilvēkiem, kas var un grib strādāt remontdarbnīcās. Piemēram, ir vajadzīgs elektroatslēdznieks, elektronikas mehāniķis, remontatslēdznieks, ritošā sastāva atslēdznieks. Šobrīd vakanti ir arī apakšstaciju iekārtu remonta iecirkņa elektromontiera un kabeļu līniju elektromontiera amati.

Uzņēmums mudina šajās vakancēs pieteikties profesionālo skolu audzēkņus un absolventus - viņiem ir vajadzīgais izglītības segums, bet praktiskās iemaņas viņi apgūs darba vidē pašā uzņēmumā. Ja tomēr vēlamās izglītības nav, bet ir gūts praktisks rūdījums tehniskajās specialitātēs - arī šādus cilvēkus Rīgas satiksme aicina pie sevis. Tāpat uzņēmums ir atvērts praktikantiem. Pieredze liecina, ka daudzi no viņiem pēc tam kļūst par pastāvīgiem darbiniekiem.

Ir pieejamas arī biļešu kontrolieru un autostāvvietu kontrolieru vakances. Šis darbs ir piemērots tiem, kas jau ir nodarbināti, bet grib vēl papildus kādu ienākumu avotu, kā arī studentiem, jo darba laiks un grafiki ir elastīgi un var tikt piemēroti strādājošo vajadzībām. Iespējams strādāt arī nepilnu darba laiku. No pretendentiem tiek gaidīta iegūta vidējā izglītībā, valsts valodas B līmeņa otrā pakāpe vai iegūta izglītība valsts valodā, autostāvvietu kontrolieriem - protams, B kategorijas tiesības.

Publicitātes foto

Kopīgi pasākumi un materiāli labumi

RS darbinieki visvairāk novērtē stabilitāti, sociālās garantijas, izaugsmes iespējas, apmācības, allaž laikā izmaksātu atalgojumu (jāpiebilst, ka par kvalitatīvu amata pienākumu izpildi papildus algai tiek piešķirta darba algas mainīgā daļa - darba likumā noteiktās piemaksas, kā arī uzņēmumā noteiktās piemaksas).

Visi darbinieki, kas RS nostrādājuši vismaz gadu, tiek iesaistīti motivācijas programmā DaMoS. Programma paredz, ka katram strādājošajam vienu reizi gadā tiek piešķirts noteikts punktu skaits. Par šiem punktiem var izvēlēties sev tīkamākos labumus, piemēram, veselības apdrošināšanu, ceļojumu izdevumu segšanu, bērnudārza apmaksu, preses abonēšanu, zāļu iegādi un ne tikai. Motivācijas sistēma nav vienīgais «paldies» par ieguldīto darbu, piemēram, visiem ir pieejamas arī papildu atvaļinājuma dienas, savukārt šoferiem, nostrādājot uzņēmumā noteiktu laiku, RS veic iemaksas privātajā pensiju fondā. Darbiniekiem īpašos gadījumos tiek izmaksāti arī dažādi pabalsti, piemēram, piedzimstot bērnam, apprecoties, strādājošā bērnam uzsākot skolas gaitas 1. klasē.

Sabiedriskā transporta vadītājiem, kuru deklarētā dzīves vieta nav Rīga, uzņēmums noteiktā apmērā sedz izmitināšanas izdevumus dienesta viesnīcā.

Ir padomāts arī par kopīgām izklaides un atpūtas iespējām, lai atgūtu darba sparu un uzņemtu jaunu enerģiju, piemēram, savu sportisko varēšanu ikviens var pārbaudīt gadskārtējās sporta spēlēs, uzņēmums nodrošina iespēju apmeklēt sporta zāli, ziemā - peldbaseinu, regulāri tiek rīkotas iekšējās sacensības dažādos sporta veidos (volejbols, novuss u.c.). Kopā visi pulcējas gada izskaņas pasākumos, tiek organizētas dažādas ekskursijas, reizi gadā tiek sumināti darbinieki par izciliem sasniegumiem darbā.

***

UZZIŅAI

Rīgas satiksmes aktuālās vakances ir publicētas Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā, uzņēmuma mājaslapā www.rigassatiksme.lv, tās ir izlasāmas sabiedriskā transporta monitoros, RS sociālo tīklu kontos. Plašāku informāciju iespējams uzzināt, zvanot uz tālr. nr. 67104751 vai atbraucot uz Personāla pārvaldības daļu Rīgā, Vestienas ielā 35, 125. kabinetā. Lai pieteiktos kādai no vakancēm, var ierasties klātienē minētajā adresē vai arī atsūtīt CV uz e-pasta adresi: personals@rigassatiksme.lv