Sākušās Baltijas valstu mīnu kuģu mācības

No šodienas līdz 14.maijam Latvijas teritoriālajos ūdeņos, Liepājas piekrastē, notiks Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras mācības "Squadex", informēja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta.

Mācībās piedalīsies Flotiles Mīnu kuģu eskadras mīnu meklētājs M-04 "Imanta", Lietuvas Jūras spēku mīnu meklētājs "Suduvis" un Igaunijas Jūras spēku mīnu meklētājs "Uganda".

Mācību mērķis ir pārbaudīt kuģu komandu gatavību mācībām "Baltic Fortress 2010", kas notiks no 17.maija līdz 21.maijam Baltijas jūrā, veicināt Baltijas valstu militāro sadarbību, uzlabot eskadras saliedētību, kā arī veicināt Igaunijas, Latvijas un Lietuvas sadarbību mīnu meklēšanas operācijās un kuģu konvojēšanā Baltijas jūrā, kā arī uzlabot personāla zināšanas, plānojot un vadot eskadras līmeņa mācības.

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas mīnu kuģu eskadra "Baltron" tika izveidota 1998.gadā. Šis projekts paredz kopējas Baltijas valstu jūras eskadras izveidošanu un darbību, lai nodrošinātu pastāvīgas ātrās reaģēšanas spējas uz jūras miera un krīzes laikā, piedalīšanos jūras atmīnēšanas operācijās un militārajās mācībās. Baltijas valstu teritoriālo ūdeņu un ekonomiskās drošības stiprināšanā, meklēšanas un glābšanas darbos. Viens no galvenajiem mērķiem ir paaugstināt kuģu personāla profesionalitāti, piedaloties ikgadējās mīnu meklēšanas mācībās un operācijās.

Svarīgākais