"Vienotība" lems, kurš varētu kļūt par nākamo ekonomikas ministru

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Partija "Vienotība" šodien plāno lemt par kandidātu ekonomikas ministra amatam.

Jaunu pretendentu "Vienotībai" jānosauc tāpēc, ka pašreizējais ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) nolēmis amatu atstāt, lai kļūtu par "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju, Solvitai Āboltiņai (V) šo amatu atstājot.

""Vienotība" nekādā ziņā neatsakās no ministra amata, un, cik tas būs manos spēkos, nākamo kandidātu ministra amatā atbalstīšu. Gala lēmumu, kuru no trīs kandidātiem virzīsim, pieņemsim pirmdien, 16.oktobrī un uzreiz varu teikt, ka visi trīs pretendenti ir no partijas, " iepriekš norādīja Ašeradens.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, par iespējamiem Ašeradena pēctečiem tiek saukti Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) gan paudis, ka Ašeradena atlūgumu neparakstīs, kamēr nebūs zināms nākamais ekonomikas ministrs.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais