LU Botāniskajā dārzā uzziedējušas magnolijas

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā sākusies Āzijas izcelsmes magnoliju ziedēšana, nra.lv informēja LU Botāniskā dārza direktore Anta Sparinska.

Pašlaik zied Āzijas izcelsmes magnolijas "Magnolia kobus", "Magnolia kobus Borealis", "Magnolia x soulangeana", "Magnolia stellata" un citas. Maija beigās un jūnija sakumā dārzā plauks Amerikas izcelsmes magnolijas.

Magnolija ir salīdzinoši sens augs, par ko liecina tā vienkāršā zieda uzbūve. Tās galvenokārt aug tropos un subtropos. Koki ir ļoti dekoratīvi ar lieliem, izteiksmīgiem ziediem, tādēļ tie ir introducēti arī Eiropā, īpaši tās dienvidu un rietumu daļā, kur ir maigs klimats. Latvija ir viens no tālākajiem ziemeļu punktiem, kur iespējams audzēt atsevišķas izturīgākās magnolijas.

LU Botāniskajā dārzā ir lielākā magnoliju kolekcija - 17 dažādas sugas un šķirnes. Koki ir līdz pat 50 gadus veci.

Botāniskajā dārzā joprojām ir apskatāma, pasmaržojama un izmēģināma arī izstāde "Augi tavā kosmētikā".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.