Bičkovičs par ģenerālprokurora pienākumu izpildītāju ieceļ Arvīdu Kalniņu

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs šodien izdevis rīkojumu, ar kuru par ģenerālprokurora pienākumu izpildītāju no 11.maija iecelts Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš.

Kalniņa pilnvaru laiks būs no 11.maija līdz jauna ģenerālprokurora iecelšanai, aģentūru LETA informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Kalniņam ģenerālprokurora pienākumu pildīšana uzticēta, "izvērtējot prokuratūras darba aktualitātes un šā brīža darbības prioritātes, kā arī katra no trim Ģenerālprokuratūras departamentiem funkcijas", informēja AT pārstāve.

Kalniņš aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka, stājoties ģenerālprokurora pienākumu izpildītāja amatā, viņam galvenā prioritāte būs nodrošināt iestādes raitu, ritmisku darbu.

Kalniņš ir dzimis 1961.gadā. 1988.gadā ieguvis augstāko juridisko izglītību Latvijas Valsts universitātē, bet 2004.gadā maģistra grādu tiesību zinātnēs Latvijas Policijas akadēmijā.

Kā izmeklētājs prokuratūras iestādēs darbu Kalniņš sācis 1987.gada 6.oktobrī. No 1993.gada 15.aprīļa līdz 1994.gada 22.augustam viņš strādāja Madonas rajona prokuratūrā par prokurora vietnieku. Pēc tam Kalniņš turpinājis darbu Vidzemes tiesu apgabala prokuratūras prokurora amatā, bet no 2001.gada 2.janvāra ieņēma Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļas virsprokurora amatu.

2010.gada 1.aprīlī Kalniņš iecelts par Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokuroru.

Rezumējot Maizīša darbu ģenerālprokurora amatā, Bičkovičs iepriekš pateicās viņam par paveikto desmit gadu garumā.

Bičkovičs uzskata, ka Maizīša atkārtota virzīšana ģenerālprokurora amatam jau ir zināms darba novērtējums.

Maizītis iepriekš sacīja, ka, tikai otrdien pamostoties, viņš domās, ko darīt tālāk. Līdz šim viņš nevienu darba piedāvājumu neesot saņēmis, taču mājās sēdēt viņš nevēlas un grib strādāt Latvijas valsts labā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais