Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Par "Pasažieru vilciens" vadītāju kļūs Rodžers Jānis Grigulis

© ldz.lv

Par AS "Pasažieru vilciens" jauno valdes priekšsēdētāju kļūs pašreizējais AS "Latvijas dzelzceļš" padomes loceklis Rodžers Jānis Grigulis.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1977.gadā dzimušais Grigulis ieguvis maģistra grādu sociālo zinātņu vadībzinātnēs Latvijas Universitātē.

Grigulis "Latvijas dzelzceļa" padomē tika iecelts pagājušā gada vasarā. Līdz tam viņš darbojies uzņēmējdarbībā, bijis vairāku uzņēmumu - SIA "Comperio", SIA "Plosti", SIA "Baltic Wood House", SIA "Bel Canto" - līdzīpašnieks un amatpersona - "Comperio" ārštata konsultants un valdes loceklis, "Plosti" finanšu un menedžmenta konsultants, uzņēmuma "Baltic Wood House" valdes loceklis un finanšu direktors, "Bel Canto" finanšu direktors.

Kā ziņots, "Pasažieru vilciena" padome saņēmusi akcionāra saskaņojumu izraudzītajam kandidātam un šodien ar jauno valdes priekšsēdētāju plānots parakstīts pilnvarojuma līgumu.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Atkārtotajā konkursā uz "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētāja amatu saņemti kopumā 35 pieteikumi. Pieteicies bija arī līdzšinējais vadītājs Andris Lubāns, kurš startēja arī pirmajā konkursā, kas noslēdzās bez rezultāta.

Lubānu "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētāja amatā iecēla 2014.gada jūlijā.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.