Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ašeradens: "Vienotības" Saeimas frakcijai pilnā sastāvā jānostrādā līdz 12.Saeimas beigām

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

"Vienotības" Saeimas frakcijai pilnā sastāvā jānostrādā līdz 12.Saeimas sasaukuma pilnvaru beigām, žurnālistiem norādīja politiskā spēka priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Ašeradens norādīja, ka partijas "Kustība Par!" ("Par!") vadītājs Daniels Pavļuts esot viņam apliecinājis, ka politiskā spēka deputāti, kas ir "Vienotības" frakcijā, balsos par valsts budžetu.

Taujāts par kāda atsevišķa deputāta iespējamām atšķirīgām domām, "Vienotības" priekšsēdētājs norādīja, ka, ja "Par!" deputāti neatbalstīs budžetu, tad tas būs skaidrs signāls par to, ka "mūsu ceļi šķiras".

Vaicāta par tālāko sadarbību ar "Par!" deputātiem, "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa žurnālistiem norādīja, ka aktuāls būs jautājums par praktisko sadarbību, ja viņiem būs atšķirīgs viedoklis no "Vienotības" pārstāvjiem.

Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

Kā ziņots, "Vienotības" frakcijā strādā četri "Par!" deputāti.

Savukārt deputāts Anrijs Matīss paziņojis par izstāšanos partijas "Vienotība", taču apliecinājis, ka turpinās strādāt frakcijā.

Jau vēstīts, ka ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs Ašeradens izlēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu "Vienotības" frakciju.