Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Mūrniece: Ir skaidrs pateikts- deputātu kvotu nebūs

© F64

Otrdien Ministru kabinets atbalstīja 2018.gada valsts budžeta likumprojektu, kas šodien tiks iesniegts arī Saeimā. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece norāda, ka šobrīd tiek prognozēts, ka nākamā gada budžets galīgajā lasījumā tiks apstiprināts novembra beigās.

2018.gada valsts budžeta likumprojektu, kas paredz nākamā gada ieņēmumus 8,75 miljardu eiro apmērā jeb par 725,11 miljoniem eiro vairāk, bet izdevumus - 8,95 miljardu eiro apmērā jeb par 624,82 miljoniem eiro vairāk, nekā 2017.gadā.

Šī rīta LTV raidījumā "Rīta panorāma" Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece norādīja, ka lielākās šī gada budžeta prioritātes ir aizsardzība, demogrāfija un veselība.

Tāpat politiķe norāda, ka ir skaidrs, ka varī nākamajos gados būs nepieciešams vairāk līdzekļu budžeta. "Tāpēc jādomā par ēnu ekonomikas mazināšanu, lai uzņēmēji aktīvāk maksā nodokļus. Daudz ēnu ekonomikas mazināšanā darīts ar iestāšanos OECD," norāda Saeimas spīkere.

Ādolfs Mārtiņš Krauklis, F64 Photo Agency

Runājot par tā dēvētājām deputātu kvotām politiķe norādīja, ka pēc aizvadītā gada budžeta pieņemšanas politiķi un arī valdība savas mācības ir izdarījuši "Ir skaidri pateikts, ka šogad deputātu kvotu nebūs," sarunā norāda I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja arī nenolied, ka arī šogad Saeimā diskusijas būs karstas. Plānots, ka 25.un 26.oktobrī 2018.gada budžets Saeimā tiks skatīts pirmajā lasījumā. Savukārt 22. un 23. novembrī plānota budžeta pieņemšana.