Dāvina svētkus kuplām ģimenēm

Rīgas zooloģiskajā dārzā sestdien pulcējās Latvijas daudzbērnu ģimenes, lai kopīgi pavadītu laiku, atpūstos, izpriecāties un dalītos pieredzē. Vissaviļņojošākie šie svētki bija Ozoliņu ģimenei no Limbažu novada Viļķenes pagasta, kuru titulēja par Gada ģimeni.

Ģimeni goda nosaukuma iegūšanai varēja ieteikt ikviens Latvijas iedzīvotājs, institūcija vai uzņēmums. Pavisam pieteiktas 168 Latvijas ģimenes.

"Atsaucība bija lielāka, nekā cerējām. Bijām rēķinājušies, ka šajos svētkos piedalīsies ap 400–500 cilvēku, taču izrādījās, ka tādu ir 800. Bigbank valde nolēma, ka jāatbalsta visas šīs ģimenes, dāvinot svētku dienu. Iespējams, daudzām ģimenēm, īpaši no tālienes, šī bija pirmā iepazīšanās ar Rīgas zooloģisko dārzu. Gada ģimene, protams, saņēma arī naudas balvu – 450 latu," Neatkarīgajai stāstīja a/s Bigbank Latvijas filiāles mārketinga speciāliste Agnija Greiziņa.

Šo ģimeni noteica komisija, kurā darbojās Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks, Bigbank Lielo ģimeņu dienas patronese Veronika Plotņikova, Bigbank Latvijas filiāles vadītājs Juris Pūce, portāla www.calis.lv vadītāja Agnese Vīdnere.

Par Gada ģimeni tika titulēta Ozoliņu ģimene no Limbažu novada Viļķenes pagasta. Šo ģimeni konkursam ieteica Limbažu novada Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolas direktore Ilze Ādamsone. Viņa uzteic ģimenes saskaņu, strādīgumu un pieticību.

Vienlaikus kopā ar konkursu lielajām ģimenēm notika arī bērnu zīmējumu konkurss Mana ģimene. Tika saņemti aptuveni 150 bērnu zīmējumi no visām Latvijas malām – ievērojami vairāk nekā tādā pašā konkursā Igaunijā un Lietuvā. Papildus zoodārza apmeklējumam bērni un viņu vecāki varēja piedalīties ziloņa dziesmu un deju svētkos, dažādās spēlēs un konkursos.

Aizvadītajās brīvdienās Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs atklāja Ģimeņu mēnesi, piedāvājot pasākumus ģimenēm un īpašo zoodārza ieejas biļešu cenu ģimenēm.