Zatlers pateicas Krievijā dzīvojošajiem latviešiem par valodas un tradīciju saglabāšanu

Valsts prezidents Valdis Zatlers, šodien piedaloties Latvijas vēstnieka Krievijā Edgara Skujas rīkotajā pieņemšanā, pateicās Krievijā dzīvojošajiem latviešiem par darbu Latvijas labā un ieguldījumu veiksmīgu kaimiņattiecību ar Krieviju veidošanā. Tāpat Valsts prezidents pateicās par latviešu valodas un latviešu tradīciju saglabāšanu, un saiknes uzturēšanu ar Latviju.

Latvijas vēstnieks Krievijā rīkotajā svinīgajā pieņemšanā par godu Zatleram piedalījās latviešu diasporas pārstāvji, Krievijā strādājošie Latvijas uzņēmēji, Latvijas studenti un Krievijā strādājošie Latvijas diplomāti.

Zatlers tika iepazīstināts ar vēstniecības darbu un nesen rekonstruētajām vēstniecības telpām.

Vakara gaitā ar koncertu uzstājās arī Maskavas latviešu koris "Tālava" un vēstniecības svētdienas skolas audzēkņi.

Kā ziņots, atsaucoties Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva ielūgumam, šodien, 9.maijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalījās Otrā pasaules kara beigu svinībās Maskavā, lai godinātu Otrajā pasaules karā kritušos un atzīmētu nacisma sagrāves 65.gadadienu.

Zatlers kopā ar citu valstu vadītājiem vēroja svētku parādi Sarkanajā laukumā, nolika ziedus pie Nezināmā kareivja kapa Aleksandra dārzā un piedalījās svētku pieņemšanā Kremlī. Vēlāk viņš devās uz Lubjankas laukumu, lai ar ziediem un klusuma brīdi godinātu padomju režīma represēto piemiņu pie Gulaga upuriem izveidotā pieminekļa.

Tāpat, lai godinātu pirms 40 dienām, 29.martā, terorisma aktā bojāgājušos maskaviešus, Valsts prezidents nolika ziedus piemiņas vietā pie Lubjankas metro stacijas.

Svarīgākais