Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Zināms, kādu darbu Āboltiņai piedāvās pēc Saeimas

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Brīdī, kad partijas "Vienotība" frakcijas vadītāja noliks Saeimas deputāta mandātu, viņai būs iespēja atgrieztie diplomātiskajā dienestā, intervijā "Neatkarīgai Rīta avīzei" norāda Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Solvitai Āboltiņai būs iespēja atgriezties diplomātiskajā dienestā, mums jau ir aptuveni skaidrs, kādā amatā, šeit pat, ministrijas centrālajā aparātā. Atbilstoši 2005. gada atestācijas komisijas lēmumam viņai ir tiesības atgriezties diplomātiskajā dienestā padomnieka rangā un būs arī rangam piemērots amats," norāda ministrs.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

E.Rinkēvičs arī norāda, ka Solvita Āboltiņa pari izlēmusi atgriezties diplomātiskajā dienestā. "Es uzskatu, ka tas ir pareizi - ka pēc politiķa karjeras beigām ir iespēja atgriezties profesijā. Es zinu, jautājums par Āboltiņas atgriešanos ĀM ir emocionāli uzlādēts, izskan pat domas, ka mani kāds ir piespiedis ņemt viņu ĀM dienestā. Tā nav taisnība - pamēģiniet tik mani piespiest! Mums nekad nav bijušas gludas attiecības ar Solvitu Āboltiņu, bet tas ir sistēmiski pareizi - ļaut atgriezties dienestā. Pēc politiķa karjeras taču nav jāmetas Daugavā slīcināties vai jāatrod sevi, rakstot memuārus lauku mājā, ja ir iespēja strādāt," uzsver ministrs.