Vairāki simti cilvēku Uzvaras parkā vēro parādes translāciju no Maskavas

Svētdienas rītā simtiem cilvēku pēc ziedu nolikšanas Uzvaras parkā tiešraidē vēro parādes translāciju no Maskavas.

Cilvēku skaits strauji pieaug un drīzumā varētu sasniegt arī vairākus tūkstošus. Pie Uzvaras pieminekļa ieradies arī Alfrēds Rubiks un Rīgas domes Sabiedrisko attiecību departamenta darbinieki.

Ziedus noliek gan jaunieši, gan vecāka gadagājuma cilvēki. Jaunieši ar ziediem apdāvina arī veterānus.

Pasākuma dalībniekiem tiek dalīti aģitācijas laikraksti, karodziņi, kā arī Georga lentītes.

Cilvēkiem Uzvaras parkā ir iespēja iegādāties gan dzērienus, gan ēdienus, kā arī brīvajā laikā aplūkot dažādus kara tehnikas eksponātus. Pasākums ir labi nodrošināts ar tualetēm.

Jau krietnu gabalu pirms pieminekļa izvietojušies arī vairāki desmiti puķu tirgotāji, kas pārdod rozes, neļķes un narcises.

Pasākumu vēro lieli policijas spēki, no kuriem daži dežūrē jau pie Akmens tilta. Darbojas arī cilvēki no privātas apsardzes kompānijas. Pie Uzvaras parka dežūrē arī vairākas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnas. Gājēju un automašīnu satiksmi regulē Ceļu policija.

Neraugoties uz nejauko laiku, cilvēki jūtas omulīgi.

Svinot Otrā pasaules kara beigu 65.gadadienu, organizācija "9.maijs.lv" Uzvaras parkā pie pieminekļa rīkos dažādus pasākumus.

9.maija svinīgais pasākums sākās plkst.9, kad uz lielajiem ekrāniem pie pieminekļa tiek demonstrēta translācija no parādes Sarkanajā laukumā Maskavā. Pēc tam plkst.10 pie pieminekļa būs svinīgā ziedu nolikšana, kurā piedalīsies amatpersonas un ārvalstu vēstniecību pārstāvji.

Pirmo reizi ziedu nolikšanā piedalīsies arī Rīgas domes priekšsēdētājs. Plkst.13 Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzstāsies ar apsveikumu svētku dalībniekiem.

Koncerts ilgs 12 stundas. Svētku dalībnieki cita starpā dzirdēs arī daudzu slavenu veterānu tautiešu apsveikumus. Noslēgs 9.maija svētku koncertu ansambļa "Pesņari" un Lielā teātra solistu uzstāšanās. Plkst.22.15 notiks uguņošana.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais