Eksperti: ņemama ir pat Kanāda!

© Romāns Kokšarovs

Šovakar Vācijā uz ledus izies mūsu hokejisti, kuri pirmajā spēlē tiksies ar līdzvērtīgo Šveices izlasi. Tuvākajās dienās mūsējie mačosies arī ar Itālijas un Kanādas vienībām. Neatkarīgās aptaujātie eksperti līdzīgi kā sabiedrības vairākums ir pārliecināti, ka vieta astotniekā mūsu nūju pavēlniekiem ir vairāk nekā garantēta.

Optimistiskākie pat nebaidās apgalvot, ka Oļega Znaroka vadītajai vienībai varētu kapitulēt pat Kanādas izlase! Bukmeikeri, vērtējot komandas iespējas tikt pie zelta, ir pieticīgāki un ierindo Latviju 11. vietā no 16 komandām. Vācijā mūsējos klātienē atbalstīs vairāk nekā 4000 fanu, kurus jau tradicionāli ar dziesmām izklaidēs Normunds Jakušonoks un Gunārs Meijers. Kaut arī šogad Latvijas izlasē ir seši pasaules čempionātu debitanti un komanda kopumā ir jauna, vairākums to uzskata par plusu, kā arī novērtē saspēles, kas radušās sezonas laikā Rīgas Dinamo.

***

Kā vērtējat Latvijas komandas izredzes Čempionātā?

Aigars Kalvītis, bijušais premjerministrs

Prognoze. Visu noteiks pirmā spēle. Ja uzvarēsim, tad vieta astotniekā ir garantēta, bet, ja zaudēsim, tad čempionātā veiksies švaki.

+ Mums ir organizēta, profesionāla komanda, kas izceļas ar disciplīnu un to pierādīja, spēlējot playoff Rīgas Dinamo sastāvā. Mūsu trumpis noteikti ir patriotisms. Uzskatu, ka varam sakaut pat Kanādu!

Veiksme ne vienmēr ir mūsu pusē, cerams, ka tā nenovērsīs savu vaigu.

Jānis Holšteins–Upmanis, mūziķis

Prognoze. Grūtākais būs tikt ārā no grupas, taču situācija ir cerīga. Obligāti ir jāuzvar Šveice, nevajadzētu likt visas cerības uz Itāliju.

+ Komandā ir daudzi debitanti, kuriem čempionāts ir kā atspēriens un liels stimuls. Spēka puišiem ir daudz, pēc sezonas viņi jau paspējuši atpūsties.

Pietrūkst izteikta līdera – Ozoliņa vai Skrastiņa, kurš varētu ģērbtuvēs psiholoģiski savākt komandu. Taču to kompensē cita autoritāte – Oļegs Znaroks, KHL sudraba medaļnieks!

Intars Busulis, 2010. gada Latvijas hokeja himnas izpildītājs

Prognoze. Šogad čaļi ir saliedēti vairāk nekā jelkad. Esmu pārliecināts, ka tiksim astotniekā. Mūsējie ir saspēlējušies, un domāju, ka ņemama ir pat Kanādas izlase.

+ Otrajā sezonā Rīgas Dinamo saliedējis spēlētājus un arī Oļegs Znaroks kļuvis par krutu treneri. Jācer, ka viņš pratīs arī iedrošināt komandas kapteini.

Mīnusu komandai nav. Varbūt mums nav tas ātrums vai zvaigžņu, kas ir Kanādas spēlētājiem, bet hokejs ir komandas sporta veids, un saliedētība ir mūsu trumpis!

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais