Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Cūkkopības uzņēmumam "Baltic Pork" piemēro 500 eiro sodu

© Ekrānšāviņš no video

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) par labturības prasību pārkāpumiem cūkkopības uzņēmuma "Baltic Pork" cūku novietnē uzņēmumam piemērojis 500 eiro naudas sodu, pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa piebilda, ka sods piemērots saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106.pantu, kur par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu juridiskajām personām paredzēts naudas sods no 50 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas. Piemērojot sodu, PVD ņēma vērā apstākli, ka uzņēmums vainu atzina un turpina darbu pie dzīvnieku labturības apstākļu uzlabošanas.

Vienlaikus Meistere uzsvēra, ka "Baltic Pork" joprojām būs pastiprinātā PVD redzeslokā.

Jau ziņots, ka PVD saistībā ar saņemto informāciju no biedrības "Dzīvnieku brīvība" par labturības prasību pārkāpumiem cūkkopības uzņēmuma "Baltic Pork" novietnē septembra sākumā tajā veica pārbaudi un konstatēja ilgstošu grūsno sivēnmāšu turēšanu individuālajos nevis atnešanās aizgaldos. Par konstatētajiem pārkāpumiem PVD sāka administratīvo lietvedību.

Attēlam ilustratīva nozīme / Mārtiņš Cīrulis/ F64 Photo Agency

Vēstīts arī, ka saskaņā ar TV3 raidījumā "Nekā personīga" 3.septembrī vēstīto, organizācija "Dzīvnieku brīvība" "Baltic Pork" fermā Allažu pagastā ir konstatējusi rupjus dzīvnieku tiesību un likumu pārkāpumus, tostarp dzīvnieku sišanu, pusdzīvus priekšlaikus dzimušus sivēnus un sivēnmāšu turēšanu aizgaldos, kuros tās nespēj apgriezties.

"Baltic Pork" pārstāvji savukārt pārmetumus par sivēnmāšu ilgstošu turēšanu sprostos noraidījuši, paziņojot, ka visas cūku labturības prasības tiek ievērotas.