Šefpavārs Ēriks Dreibants iesaka zaķskābeņu zupu

Pavasarī no dabas jāņem labākais un veselīgākais un tieši skābeņu laiks ir īstais laiks, kad palutināt organismu ar kādu svaigu un veselīgu maltīti. Restorānu Kaļķu vārti un Kannas šefpavārs Ēriks Dreibants iesaka ļoti vienkārši un ātri pagatavojamu, bet veselīgu un gardu maltīti, kam nepieciešamas zaķskābenes - veselīgs augs, kas Latvijā aug gandrīz visur mežos.

Sastāvdaļas: kārtīga sauja zaķskābeņu, 100 g lakto jogurta, 100 g kefīra, 2 redīsi, trešdaļa garā gurķa vai viens parastais gurķis, rapšu eļļa, sāls.

Lakto jogurtu un kefīru sajauc kopā, piegriež klāt gurķus un redīsus, pievieno pusi tējkarotes rapšu eļļas un šķipsniņu sāls. Uzber zaķskābenes un bauda vislabāko, ko sniedz Latvijas pavasaris!

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais