"Radio SWH" nebaidās no bijušo dīdžeju veidotā radio konkurences

Dīdžeju aiziešana diez vai būs trieciens "Radio SWH", - atsaucoties uz mediju eksperti Andu Rožukalni, informē laikraksts "Diena".

Radio dīdžejs Artis Volfs noraida mēļošanu, ka aizgājējiem no "Radio SWH" bijušas nesaskaņas ar radiostacijas vadību, viņus neapmierinot darba apstākļi vai atalgojums. Viņi ilggadējo darbavietu pametuši, lai veidotu savu radiostaciju, kas būšot "kaut kas jauns, vēl nebijis".

"Radio SWH" vadītājs Jānis Šipkēvics pauž pārliecību, ka tā neapdraudēs SWH pozīcijas. Par šķiršanās iemesliem gan viņš neko stāstīt nevēlas, vien min, ka "labprāt kādu no viņiem būtu paturējis".

Pagājušajā nedēļā no radioklausītājiem atvadījās arī dīdžeji Toms Grēviņš un Egons Reiters. Visi trīs piebiedrojušies Mārim Žigatam, kurš "Radio SWH" pameta pērnā gada nogalē, un veido jaunu mediju.

Aizgājušo vietā radio ētera laiku tagad aizpilda Fredis un Ufo (viņi no rītiem ir dzirdami stundu ilgāk), pēcpusdienās un vakaros klausītājus uzrunā dziedātāji Normunds Rutulis un Intars Busulis, bet Volfa vadīto "Radio SWH" Top 20 turpmāk vadīs "Radio SWH" Rock balss Artis Dvarionas. Plānoti arī citi autorraidījumi, bet to vadītājus Šipkēvics pagaidām neatklāj.

Rīta programmas "BB Brokastis" veidotājs Fredis apstiprina, ka viņš un Ufo prom neies. Viņam pašam šķiet, ka ar darba apstākļiem radio "viss ir kārtībā", savukārt kolēģu aiziešana varētu būt saistīta ar to, ka "cilvēki grib būt noteicēji un paši sev saimnieki".

Pēdējo divu gadu laikā, kopš brīža, kad par "Radio SWH" īpašnieku kļuva Īrijas kompānija "Communicorp Group" un par vadītāju komponista Zigmāra Liepiņa vietā - programmu vadītājs Jānis Šipkēvics, radio atstājuši 13 darbinieki - gan administrācijas cilvēki, gan ētera personības, liecina "Dienas" rīcībā esošā informācija. Vairāki no viņiem iesaistījušies jaunā radio izveidē, apstiprina Žigats, taču vārdā nevienu nesauc.

Neoficiāli izskanējis, ka augsni radio palaišanai gatavo bijušais "Radio SWH" finanšu direktors Edgars Mencis, kuram piederošā kompānija "TeleMedia Centrs" šogad iegādājusies radio "Capital FM" translējošos uzņēmumus Zemgalē un Vidzemē. Tāpat "TeleMedia Centrs" uzvarējusi konkursā par apraides atļauju Liepājas reģionā.

Interneta vietnē "www.revolucija.lv" bijušie "Radio SWH" dīdžeji pavēsta, ka jauno radio varēs ne tikai dzirdēt, bet arī redzēt. Saskaņā ar Žigata teikto jaunā radiostacija tiek veidota no "Radio SWH" atstājušo cilvēku pašu līdzekļiem. Dīdžeji arī būs medija līdzīpašnieki.

"Domu par jaunu radio nēsājām ilgi, un tagad ir tik lielisks brīdis lai to īstenotu," uzskata Žigats un līdzīgi kā citi apgalvo, ka starp viņiem un bijušo darbavietas vadību "nav nekāda kašķa un naida".

"Ir daudzi radio, kas ar lielu apsolījumu un "pompu" ir sākuši darbību, bet pēc tam klusi pazuduši vai labākajā gadījumā saglabājuši 2–3% klausītāju. Arī viņiem nebūs vienkārši iegūt auditoriju ar dažām personībām," paziņojumus par jaunas radiostacijas veidošanu vērtē mediju eksperte Anda Rožukalne un norāda, - ja bijušie "Radio SWH" dīdžeji tikai "turpinās atkārtot paši sevi", tad viņiem varbūt izdosies radio piesaistīt savus uzticīgākos klausītājus, bet ne iegūt lielu popularitāti.

Rožukalne uzskata, ka dīdžeju nomaiņa nav nekas "ļoti bīstams un draudošs", jo šīs radiostacijas piekritējiem ir lielāks paradums to klausīties ne tik daudz konkrētu ētera personību, bet noskaņojuma, intonācijas, mūzikas stila dēļ. Radio SWH visus darbības gadus bijis stabils programmu veidotāju kodols, bet bijusi arī liela spilgtu ētera personību mainība.

Arī Šipkēvics ir drošs, ka aizgājušās radio balsis nebūs konkurenti "Radio SWH". "Latvijā ir 49 radiostacijas, un viena jauna neko nemaina. Tā ir vētra ūdens glāzē. Mēs esam bijuši radio reklāmas tirgus līderi, un domāju, ka tādi arī paliksim," piebilst Šipkēvics.