Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Par peļķēm un valodu

© F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Lielai daļai Neatkarīgās lasītāju, kuri sevi definēja kā rīdziniekus, galvenā sāpe joprojām bija pirmdienas lietavas un pēc tām izveidojušās milzu peļķes daudzviet pilsētā. Lielākā neizpratne bija par to, ka plūdi veidojušies arī ielās, kas pavisam nesen ilgstoši remontētas un atzītas par labām esam. «Barona iela, kas beidzamā gada laikā ir ne tikai labota, bet arī pārlabota, pludoja. Nesaprotu, kā tas ir iespējams, ja reiz tika ziņots, ka līdz ar bruģa klāšanu sakārtotas arī visas apakšzemes komunikācijas,» sūrojās Valdis, kurš dzīvo K. Barona ielas apkaimē.

Savukārt Pļavnieku iedzīvotāja Malda interesējās par to, vai «laika ziņu dienests nevarētu sniegt precīzākas prognozes par gaidāmajiem laika apstākļiem Rīgā», sakot, ka galvaspilsēta ir gana liela, un tas, ka lietavas ir Juglā, nebūt nenozīmē, ka tikpat stipri lijis, piemēram, Imantā. Neatkarīgajai zvanīja arī vairāki cilvēki no Liepājas, Tukuma un Gulbenes apkaimēm, stāstot par lietavu nodarītajiem postījumiem.

Kāds ļoti neapmierināts kungs, kurš negribēja nosaukt savu vārdu, pauda sašutumu par mūsdienās tik bieži lietoto vārdu «inovācija». «Es izšķirstīju svešvārdu vārdnīcu un tā arī tādu neatradu. Ja tas tagad skaitās latviešu valodas vārds, vai to tiešām apstiprinājusi Terminoloģijas komisija?» pukojās zvanītājs, sakot, ka latviešu vidū, šķiet, «atdzimst Pietuka Krustiņa gars» un valodā tiek ieviesti pavisam nevajadzīgi svešvalodu vārdi.