Aptauja: Arvien vairāk cilvēku domā, ka sabiedrība jāmaina ar reformu palīdzību

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Arvien vairāk cilvēku uzskata, ka sabiedrība būtu pakāpeniski jāmaina ar reformām, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šovasar veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts paust attieksmi pret nepieciešamajām pārmaiņām sabiedrībā. Vairums jeb 58,1% iedzīvotāju norādīja, ka sabiedrība būtu pakāpeniski jāmaina ar reformu palīdzību. Pēdējo piecu gadu laikā šādu viedokli pārstāvošu iedzīvotāju īpatsvars kāpis par 12,4 procentpunktiem.

Par nepilniem 10 procentpunktiem kopš 2013.gada sarucis to iedzīvotāju skaits, kas uzskata, ka mūsu sabiedrība nav jāmaina - tā ir drosmīgi jāaizstāv pret visiem to graujošajiem spēkiem. Šādu viedokli šovasar pauda 13,9% iedzīvotāju.

Tāpat par aptuveni septiņiem procentpunktiem samazinājies to iedzīvotāju īpatsvars, kas domā, ka tas, kā ir veidota mūsu sabiedrība, būtu jāmaina radikālā veidā ar revolūcijas palīdzību. Šādu pārliecību izteica 10,4% iedzīvotāju.

Šogad vēl gandrīz katrs piektais respondents nespēja sniegt konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais