Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Latvju skolas bez latviešu valodas!

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Vislielāko lasītāju atsaucību izraisījis Imanta Vīksnes 13. septembra Neatkarīgās raksts Uzbrukums valsts valodai

Ilze no Saldus uzskata, ka Vienotībai vairs nav ko zaudēt, tāpēc aizejot tās līderi cenšas maksimāli ieriebt latviešu tautai. Bijušos Vienotības kosmopolītus vieno zooloģisks naids pret latviešu valodu un latviešiem vispār. Tas ir tāpēc, ka latvieši nebija masveidā atsaucīgi Ilzes Viņķeles un citu proamerikānisko politiķu paustajām liberālajām idejām. Tāpēc aizejot Vienotības kosmopolīti ir iecerējuši dot nāvējošu triecienu latviešu valdos mācīšanai pamatskolā. Skolu delatviskošana tiks īstenota ar t.s. kompetenču izglītības reformu. Ilze nesaprot, kāpēc pret to neiebilst nacionāļi? Nacionālā apvienība nostājās kā mūris pret Latvijas Valsts prezidenta ierosmi atļaut automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņu bērniem. Tādu gan ir tikai daži desmiti gada laikā. Taču, kad tiek bīdīta reforma atcelt latviešu valodas eksāmenu pēc 9. klases, bet atstāt angļu valodas eksāmenu, tad nacionāļi kā nopērti suņi smilkst un neprotestē. Pretlatviskie kosmopolīti ar kompetenču izglītības reformu ir iecerējusi sākt iznīcināt latviešu valodu pamatskolā. Pēc 9. klases latviešu valodas eksāmena vairāk nebūs! Latviešu valodu vērtēs pēc tā, kā būs vilktas svītriņas dabas zinību eksāmena testā - tā starp citu. Savukārt angļu valoda paliks! Tai zaļā gaisma.

«Kas tie par nacionāļiem, kas ļauj iznīcināt latviešu valodu pamatskolā?» jauta Ilze.

Pensionārs Gunārs izteica aicinājumu nededzināt nolietotās riepas. Ir labāks risinājums! 90. gadu sākumā bija normāli, ka riepas atjaunoja. Ar vulkanizāciju lietotām riepām atjaunoja protektora rakstu. Kāpēc nevar atjaunot šādu pakalpojumu? Tas būs dabai ļoti draudzīgi!

Anda Driķe aicināja meklēt un izcelt labo. Viņa ir sajūsmā par Piebalgas porcelāna fabrikas izstrādājumiem. Fabrika darbojas Vecpiebalgas novada Inešos.

Paldies lasītājiem par komentāriem, viedokļiem, pesimistiskiem un optimistiskiem novēlējumiem!