KNAB negūst apstiprinājumu iespējamai politiskai tirgošanai ar amatiem VID

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pabeidzis pārbaudi, kas savulaik tika sākta saistībā ar minējumiem par iespējamu politisko tirgošanos ar amatiem Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

KNAB aģentūra LETA uzzināja, ka pārbaudes laikā birojs nav ieguvis tādu informāciju, kas "saturētu reālas ziņas un kas norādītu uz iespējamajiem noziedzīgiem nodarījumiem".

LETA jau ziņoja, ka bijušais VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns šā gada sākumā KNAB sniedza paskaidrojumus pārbaudes lietā. Jakāns tolaik aģentūrai LETA sacīja, ka iztaujāts saistībā ar VID ģenerāldirektora amatu un VID ģenerāldirektora vietnieka amatu, kurā konkursa kārtībā bija iecelts advokāts Lauris Leja, kurš gan darbu nesāka.

Kā Jakāns sapratis, KNAB esot sākta pārbaudes lieta, nevis ierosināts kriminālprocess, jo paskaidrojumus viņš aicināts sniegt par iespējamo tirgošanos ar amatiem vai politisko tirgošanos. Precīzu uzaicinājuma formulējumu viņš tobrīd nespēja atsaukt atmiņā, taču atzīmēja, ka nav bijis aicināts liecību sniegšanai.

Kā aģentūru LETA tolaik informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, KNAB kompetence ir izvērtēt ar korupciju saistītu informāciju. Pārbaudes ietvaros tiek vērtēta arī tā informācija, kas izteikta publiski vai satur konkrētas ziņas par iespējamiem koruptīviem nodarījumiem.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais