Ventspilī parakstīs trīspusēju vienošanās protokolu ar Jauno Rīgas teātri

Ceturtdien, 6.maijā, plkst. 19:00 Ventspils teātra namā "Jūras vārti" pirms Jaunā Rīgas teātra viesizrādes “Vectēvs” svinīgos apstākļos tiks parakstīts trīspusējs vienošanās protokols.

Pēc nesenas, taču veiksmīgas sadarbības tiks parakstīts protokols par sadarbību ar Jauno Rīgas teātri. Pirms šobrīd jau pilnībā izpārdotās izrādes “Vectēvs” trīspusējo vienošanos par sadarbību parakstīs Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Jaunā Rīgas teātra valdes locekle Gundega Palma un pašvaldības SIA “Kurzemes filharmonija” valdes priekšsēdētājs Māris Valtenbergs.

Sadarbība ar Jauno Rīgas teātri 2010.gada laikā paredz divu viesizrāžu norisi teātra namā “Jūras vārti”. Pirmā – “Pieci vakari” – pilnā zālē jau notikusi. Rīt gaidāma otrā, jau par leģendāru kļuvusī aktiera Viļa Daudziņa monoizrāde “Vectēvs”. Kopš 2003.gada šādi līgumi slēgti un šobrīd ir spēkā ar vairākiem citiem Latvijas profesionālajiem teātriem – ar Nacionālo teātri, Latvijas Nacionālo operu, Rīgas Krievu teātri, Dailes teātri, Valmieras drāmas teātri, Liepājas teātri un Latvijas Leļļu teātri.

Parakstot minētos dokumentus, Ventspils pilsētas dome viesizrāžu organizēšanai atvēl ievērojamu finansējumu, kas ventspilniekiem nodrošina iespējami zemas biļešu cenas. Biļetes uz viesizrādēm Ventspilī arī turpmāk maksās par 50% un vairāk procentiem lētāk, nekā apmeklējot šīs izrādes katrā no sadarbības partneru teātriem. Piemēram, dārgākās biļetes uz izrādi “Topdogi” Nacionālajā teātrī maksā 10 latus, bet labākās sēdvietas uz šo izrādi teātra namā “Jūras vārti” maksā ne vairāk par 5 latiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.