Lielās talkas laikā Getliņos nonāk 1080 tonnas atkritumu

Lielās talkas laikā atkritumu poligons "Getliņi" pieņēma 1079,95 tonnas atkritumu, kuras talkotāji Rīgā, Rīgas rajonā un Stopiņu novadā kopīgiem spēkiem bija savākuši no apkārtējās vides.

Kopējais Lielās talkas atkritumu apjoms, kas šogad nonāca poligonā "Getliņi", ir līdzīgs pērnā gada rezultātiem, kad poligonā no talkas vietām tika ievestas 1091 tonnas atkritumu. Šogad Rīgas pilsētas talkotāji savāca 577,30 tonnas atkritumu, savukārt, Stopiņu novada un Rīgas rajona talkotāji attiecīgi 186,41 un 316, 24 tonnas atkritumu. Uz poligonu tie tika nogādāti vēl nedēļu pēc Lielās talkas noslēguma, un pēdējie atkritumu maisi šeit nonāca 30.aprīļa vakarā.

Šogad poligons "Getliņi" īpaši atbalstīja Latvijas sakopšanas darbus, strādājot intensīvā režīmā un pieņemot iepriekš reģistrētus talkas atkritumus no norises vietām par īpašu tarifu no 24.-30.aprīlim. Rīgas pilsētas un Stopiņu novada talkas radītie un pieteiktie atkritumi tika pieņemti bez maksas jeb par tarifu 0.00 LVL. Dabas resursu nodokli (LVL 3.00/t), kuru radīja šie atkritumi, pilnībā segs poligona apsaimniekotājs "Getliņi EKO". Pārējiem poligonā ievestajiem talkas atkritumiem no citiem novadiem ir piešķirts īpaši zems tarifs - 0,01 LVL. Šī summa tiek aplikta ar PVN un dabas resursu nodokli.

"Pagājušajā nedēļā, uzreiz pēc Lielās talkas, mēs Getliņos strādājām ļoti piesātinātā darba režīmā, jo šajā laikā ievesto atkritumu apjoms ievērojami pieauga. Šogad mēs Lielo talku atbalstījām ne vien ar savu darba spēku - strādājot ievērojami intensīvākā režīmā nekā parasti, bet arī finansiāli - paši nomaksāsim dabas resursu nodokli par atkritumiem, kas ievesti no Rīgas pilsētas un Stopiņu novada," skaidro Imants Stirāns, SIA "Getliņi EKO" valdes priekšsēdētājs.

SIA "Getliņi EKO" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona Getliņi apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā un īstenot lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Vairāku gadu garumā poligonā Getliņi veiktās investīcijas atkritumu apsaimniekošanā un elektroenerģijas ražošanā ir apliecinājušas savu efektivitāti, finansiālo atdevi un labvēlīgu ietekmi uz vides saudzēšanu. Šogad Getliņi sāks jaunu projektu - elektroenerģijas ražošanas procesā radītā siltuma izmantošana tomātu audzēšanā poligona teritorijā.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais