Ventspils pludmalei divpadsmito reizi piešķirts Zilais karogs

Ventspils pilsētas pludmale ir to vienpadsmit Latvijas peldvietu skaitā, kurās šogad saskaņā ar starptautiskās Zilā karoga žūrijas lēmumiem tiks pacelti Zilie karogi. Ventspils pilsētas pludmalē Zilais karogs šajā sezonā plīvos jau divpadsmito reizi.

1999. gadā Ventspils pilsētas pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kas saņēma Zilo karogu. No brīža, kad Latvija iesaistījās Zilo karogu kustībā, Ventspils pludmale prestižo Zilo karogu ir saņēmusi katru gadu.

Zilā karoga pacelšanas svētki Ventspils pludmalē notiks starptautiskajā Vides dienā - 5.jūnijā.

Zilā karoga programma ir viena no piecām starptautiskās vides organizācijas Vides izglītības fonds (Foundation for Environmental Education - FEE) programmām ekosertifikācijas un vides izglītības jomā. Peldvietām, lai iegūtu Zilā karoga ekosertifikātu, ir jāatbilst 29 stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldības, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma, servisa un drošības jomās.

Latvijā Zilā Karoga kampaņu īsteno nodibinājums „Vides izglītības fonds” sadarbībā ar Vides ministriju un Latvijas Vides aizsardzības fondu.

Latvijā

Finanšu nozares asociācija (FNA) un lielākās bankas šodien mediju pasākumā informēja par aktuālo situāciju kreditēšanas jomā un banku aprēķinus par solidaritātes iemaksas sasaisti ar kreditēšanu.

Svarīgākais