NBS munīcijas iepirkšanai sāk jau izmantot valsts aizsardzībai domātās rezerves

Šā gada budžeta samazinājums licis pieņemt ne visai prātīgu lēmumu, proti, lai iegādātos karavīriem munīciju, sāktas lietot rezerves, kas nepieciešamas valsts aizsardzībai.

"Mēs jau esam zem sarkanās līnijas", žurnālistiem atzina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs.

Viņa ieskatā, to nedrīkstētu pieļaut, ka sāk izmantot šīs valsts aizsardzības rezerves, bet NBS vairs neesot citas izejas.

Patlaban NBS viens no kritiskākajiem jautājumiem ir tieši budžets. Pēc Maklakova teiktā, būs lielas problēmas, ja netiks pieņemti svarīgi lēmumi par nākamā gada budžeta palielināšanu NBS un Aizsardzības ministrijai. Tas nepieciešams, lai NBS spētu funkcionēt un 2011.gadā sākt maksāt starptautiskās saistības, kuru apmērs nākamgad varētu būt ap 24 miljoniem latu. Tāpat ļoti svarīgs jautājums esot karavīru apmācība.

Pašreizējā aizsardzības ministra Imanta Lieģa (PS) uzstādījums arī ir, ka karavīru atalgojumu un sociālās garantijas vairs nedrīkst aiztikt.

Ja nākamā gada aizsardzības nozares budžets netiks pieņemts 1,3% apmērā no iekšzemes kopprodukta, būs jāpieņem radikāli lēmumi par konkrētu spēju iesaldēšanu, piemēram, meklēšanas un glābšanas pasākumiem, vai pat atsevišķu vienību slēgšanu, brīdina Maklakovs. Šādus lēmumus nāksies pieņemt, ja 2011.gada budžetu aizsardzībai atstās šā gada līmenī.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais