Premjers: "Deputātu kvotas" bija sāpīga mācība

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Pārspīlētās "deputātu kvotas" pērn bija sāpīga mācība un, cerams, visi to saprata, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš atgādināja, ka nākamā gada budžeta izstrādes gaitā deputāti vairs nevarēs sadalīt papildu līdzekļus dažādiem pasākumiem, kā tas notika iepriekš.

Tajā pašā laikā premjers sacīja, ka tiek saņemti dažādi budžeta pieprasījumi no "ārpuses", ko Ministru kabinets gatavs skatīt atklāti.

Kučinskis kā piemēru minēja finansējuma piešķiršanas pieprasījumu Aglonas bazilikai saistībā ar gaidāmo pāvesta vizīti, tāpat Izglītības un zinātnes ministrijas paspārnē notiek sarunas par finansējuma pieprasījumiem sporta nozarē.

Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

Kā ziņots, valdošās koalīcijas pārstāvji 24.augustā vienojās par vairākiem principiem saistībā ar nākamā gada valsts budžeta veidošanu, tajā skaitā par atteikšanos no tā dēvētajām "deputātu kvotām".

Premjers iepriekš taujāts, vai deputāti šoreiz nevarēs sadalīt papildu līdzekļus dažādiem pasākumiem, kā tas notika līdzšinējos godos, premjers atbildēja: "Šoreiz nē". Valdības vadītājs uzsvēra, ka papildu līdzekļi tiks virzīti ministriju prioritātēm un programmām, tāpēc "kvotu princips netiks iedarbināts".

Ekonomikas ministrs, "Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens uzvēra, ka panākta vienošanās par diviem fundamentāliem principiem - parlamentā nebūs jaunu budžeta ienākumu meklējumu jeb "visāda veida piruešu". Tāpat viennozīmīgi nebūs "deputātu kvotu", visi pieprasījumi tiks virzīti caur valdības esošajām programmām un tiks izvērtēti.