Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Anna Rozīte: Ģimene ar bērniem ir vērtība

BIEDRĪBA BABYROOM – Laura Bluša, Anna Rozīte un Linda Pavļuta, kurām kopā ir jau seši bērni – aicina gan uzņēmējus, gan valsts un pašvaldību iestādes izmantot mājaslapas babyroom.lv piedāvātās iespējas un informēt sabiedrību par bērniem būtiskām ērtībām © Publicitātes foto

«Mēs jūtam, ka tuvojamies savam mērķim – veicināt uzņēmēju izpratni par vecāku vajadzībām, veicināt ģimenēm draudzīgu vidi, kā arī atvieglot ģimeņu ar bērniem sadzīvi un padarīt Latviju par ģimenēm ar bērniem draudzīgāko valsti Eiropā,» saka biedrības Babyroom valdes locekle un sešgadīgās Emīlijas mamma Anna Rozīte.

Biedrība Babyroom, ko pirms sešiem gadiem izveidoja trīs jaunās māmiņas - Anna Rozīte, Linda Pavļuta un Laura Bluša -, sadarbībā ar portālu cālis.lv ir noskaidrojusi 2017. gada ģimenēm ar bērniem draudzīgākās vietas Latvijā. Pagājušajā nedēļā VEF kvartāla Kamerzālē notika balvu pasniegšana piecās nominācijās.

* Nominācijā Draudzīgākais pakalpojumu sniedzējs uzvarēja Māmiņu klubs - Lietišķās kreativitātes grupa.

* Nominācijā Draudzīgākais mākslas vai kultūras uzņēmums uzvarēja Latvijas Nacionālā bibliotēka. Pasniedzot šo balvu, mākslas kuratore Elīna Sproģe īpaši pateicās, ka kultūras iestādes rūpējas ne tikai par bērniem ērtu infrastruktūru, bet arī piemērotu un interesantu saturu. * Nominācijā Draudzīgākais ēdināšanas uzņēmums uzvarēja restorāns Chocolate & Pepper. Balvu laureātam pasniedza blogere un divu bērnu mamma Laura Grēviņa, uzsverot, ka ēšana ārpus mājas var būt arī lielisks ģimenes pasākums, īpaši tad, ja ēdinātājs par to ir īpaši padomājis. * Nominācijā Draudzīgākais tūrisma uzņēmums balvu saņēma Atpūtas un sporta komplekss Dzintarkrasts.

* Savukārt nominācijā Draudzīgākais atpūtas uzņēmums uzvarēja Atpūtas un izklaides centrs Bowlero. Šo balvu pasniedza pasākumu vadītājs un trīs meitu tētis Armands Simsons, norādot, ka ģimenēm draudzīgas vietas var ērti redzēt arī pilsētvidē, sekojot īpašajām Babyroom spilgti oranžajām emblemām pie uzņēmumu un iestāžu durvīm. Biedrība Babyroom šai pasākumā arī jaunatklāja savu pilnveidoto mājaslapu babyroom.lv - digitālu rīku, kas sniedz informāciju par ģimenēm draudzīgām vietām visā Latvijā un ir platforma, kurā satiekas gan vecāki, gan pakalpojumu sniedzēji.

EMĪLIJAI ir tikpat gadu, cik mammas un viņas draudzeņu kopīgi izlolotajai mājaslapai babyroom.lv / Publicitātes foto

«Ideja par šādas mājaslapas nepieciešamību radās pirms sešiem gadiem, kad mēs, trīs meitenes, reizē bijām stāvoklī un gājām uz grūtnieču jogu. Tur arī iepazināmies. Mēs ar Lindu un Lauru, kuras tolaik gaidīja jau savus otros bērniņus, bijām diezgan aktīvas grūtnieces - daudz laika pavadījām kopā, vienlaikus aizdomājoties par to, kā būs, kad bērniņi piedzims? Vai varēsim palikt tikpat aktīvas? Tādā nozīmē, vai visur varēsim tikt ar ratiem, vai visur ar bērniem būsim gaidītas,» stāsta Emīlijas mamma Anna Rozīte, TV skatītājiem pazīstama arī kā raidījuma Kinomānija vadītāja. Sākušas interesēties par vietām, kas ir draudzīgas ģimenēm ar bērniem, viņas sapratušas, ka tādu vietu ir diezgan daudz, tikai - tās nekur nav apkopotas. Katrreiz viss jāmeklē no jauna, jo īpaši, ja gribas izbraukt arī ārpus Rīga. «Sapratām, ka tas ir diezgan sarežģīti, laikietilpīgi, ka ērtāk būtu to visu uzzināt vienā vietā. Un tad arī ķērāmies klāt, lai izveidotu šādu bāzi jeb interneta bukletiņu, kas atvieglotu dzīvi bērnu vecākiem,» stāsta Anna Rozīte, paskaidrojot, ka babyroom.lv jaunatklāšanu piedzīvojusi, jo ir jāiet līdzi laikam - mājaslapa ir ne tikai jaunā izskatā un ērtāk lietojama, bet arī piemērota mobilajām ierīcēm. «Uzņēmēji un pakalpojumu sniedzēji atjaunotajā mājaslapā daudz ērtāk var publicēt informāciju par ģimenēm būtiskām ērtībām pakalpojumu sniegšanas vietā - iekļūšanu ar ratiņiem, pārtinamo virsmu pieejamību, bērnu barošanas krēsliņu un īpašu ēdienkaršu pieejamību, kā arī informāciju par bērniem veltītiem pasākumiem aktuālajā kalendārā. Savukārt vecāki ar maziem bērniem ērti lietojamā kartē, kas izmantojama gan datorā, gan mobilajās ierīcēs, var veidot savu maršrutu pa Latviju, izpētot tuvumā esošās ģimenēm ar bērniem draudzīgās vietas,» stāsta Anna Rozīte, uzsverot, ka jaunā mājaslapa darbojas arī angļu un krievu valodā, kas dod lielāku iespēju informēt arī Latvijas tūristus un viesus un veicināt izpratni par Latviju kā ģimenēm draudzīgu valsti.