Mūrniece aicina bezdarbiniekus sakopt valsts robežu

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ierosinājusi iesaistīt bez darba palikušos iedzīvotājus valsts robežas joslas un robežbūvju sakopšanā, jo, pamatojoties uz ekonomiskās krīzes radītajām sekām, Valsts robežsardzei nepietiek finansējuma, lai īstenotu pilna apjoma valsts robežas sakopšanu.

"Budžeta izdevumi robežsardzē ir ievērojami samazināti, līdz ar to tiek ierobežotas iespējas pilnā apjomā nodrošināt valsts robežas joslas uzturēšanu uz Eiropas savienības iekšējām robežām. Turklāt pašvaldībām, piedaloties krīzes nodarbinātības programmas nodrošināšanā, kas tiek finansēta no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem, būs iespēja ne tikai nodarbināt bez darba un ienākumiem palikušos iedzīvotājus, bet arī sniegt būtisku atbalstu valsts un tās robežas tēla stiprināšanā," uzsver ministre.

Iekšlietu ministrija vairāk nekā 20 pierobežas novadu domes priekšsēdētājiem ir nosūtījusi vēstuli ar priekšlikumu rast iespēju bez darba palikušajiem cilvēkiem, kuri nesaņem vai nesaņems vairs bezdarbnieku pabalstus, piedāvāt darba prakses vietas uz Latvijas – Lietuvas un Latvijas – Igaunijas robežas.

Robežas joslas sakopšanas darbi ietver robežas attīrīšanu no kokiem, krūmiem, koku celmiem un saknēm, zemes līdzināšanu, lielo akmeņu izrakšanu, zālēs pļaušanu, grāvju un caurteku atjaunošanu un citus darbus.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais