Aicina iepriecināt trūkumā nonākušās ģimenes Mātes dienā

Skolēnu biedrība "Eurika" aicina uzņēmējus un privātpersonas atbalstīt trūkumā nonākušās ģimenes, kaut uz brīdi - Mātes dienas svētkos ļaujot māmiņām un viņu bērniem nejust izsalkumu un raizes par to, ko uzlikt galdā pusdienās.

Ikviens, ziedojot naudu vai pārtiku, tiek aicināts palīdzēt spiedīgos finansiālos apstākļos nonākušām ģimenēm, lai arī tās var izbaudīt svētku sajūtu, vecāki pavadīt dienu kopā ar savām atvasēm, un māmiņas var būt priecīgas, smaidīgas un bezrūpīgas. "Eurika", turpinot vairāk kā pirms gada iesākto labdarības projektu "Pabarosim bērnus!", par saziedotajiem līdzekļiem iegādāto pārtiku sadarbībā ar pašvaldību sociālajiem dienestiem nogādās daudzbērnu ģimenēm vairākās vietās Latvijā.

Māmiņas, kuru ģimenēm "Eurika" palīdzējusi jau iepriekš, atzīst, ka Mātes dienu vēlētos pavadīt kopā ar dzīvesbiedru un bērniem kopīgi atpūšoties. Ja būtu iespēja, ģimenes vislabprātāk kopīgi izklaidētos, aizietu uz zooloģisko vai botānisko dārzu, dotos pastaigās. "Bērni fantastiski jūt mammas noskaņojumu, nereti bijis tā, ka brīžos, kad ir grūti vai skumji, pienāk klāt un samīļo - pat tad, kad viņiem cenšos savas izjūtas neizrādīt," stāsta četru bērnu māmiņa Aija Voitova no Rīgas. "Tāpēc gribētos, lai mazajiem, vismaz Māmiņu dienā blakus ir starojoša un laimīga mamma, lai šo dienu var pavadīt visi kopā, nedomājot par grūtībām, naudas un darba trūkumu, kā arī izsalkumu. Biedrības "Eurika" palīdzība mūsu ģimenei ir ļoti nozīmīga, nezinu, kā iztiktu bez piegādātās pārtikas - būtu ļoti, ļoti grūti. Domāju, ka palīdzība tieši pirms svētkiem, tos padarīs vēl priecīgākus, kas šodien nav maznozīmīgi."