KUR IR VECĀKI? Atstāj ieslēgtus vai pazaudē bērnus

© Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

Policija pēc apkārtējo iedzīvotāju saņemtās informācijas uz ielas vienus pašus atrod divus mazus zēnus, kuri ilgstoši savās mājās bija atstāti bez pieaugušo uzraudzības un tāpēc izrāpušies pa logu.

Valsts policijā svētdienas vakarā pusdesmitos saņemta informācija no kāda Talsu iedzīvotāja par to, ka pilsētā, kādas mājas pagalmā, bez uzraudzības atrodas nepilngadīgi bērni. «Pagalmā atradās zēns un viņa mazākais brālītis. Abi bērni izkāpa no savas dzīvesvietas pa pirmā stāva logu,» stāsta Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes speciāliste Madara Šeršņova. Zēns policistiem parādīja savu dzīvesvietu, taču dzīvoklis bija slēgts, policisti pieņēma lēmumu dzīvoklī iekļūt pa logu. Pēc dzīvoklī atrastajiem dokumentiem konstatēts, ka zēni ir trīs un sešus gadus veci. Tā kā vēl naktī par bērnu vecākiem nebija nekādu ziņu un arī kaimiņi neko vairāk nemācēja pateikt, bērnus nodeva krīzes centra aprūpē. Mammu policisti atrada tikai pirmdienas rītā, kura nāca mājās. Valsts policija materiālu ir nodevusi bāriņtiesai. Apskatot dzīvokli, policija atklāja, ka mājās nebija ēdiena. Plauktā bija maize, taču bērniem neaizsniedzamā augstumā. Arī bērni policistiem stāstīja, ka nav ēduši. «Pateicoties līdzcilvēku vērībai un tam, ka par redzēto tika informēta Valsts policija, nelaime nav notikusi, un bērni ir sveiki un veseli,» uzsver policijas pārstāve.

Brīvdienās arī Rīgas pašvaldības policijai nācās meklēt nomaldījušos bērnus, kuri no vecāku redzesloka bija pazuduši atpūtas vietās. Septiņus gadus vecu meitu pludmalē pazaudēja tēvs - viņš meitas aktivitātes pie ūdens vērojis pa gabalu, līdz viņa pazudusi. Glābēji ar skaļruņa palīdzību izziņoja apkārtējiem par meitenes pazušanu. Bērnu meklēja divas brīvprātīgo ķēdes - 40 cilvēki. Meitenīti atrada sveiku un veselu. Kāda sieviete pazaudēja divus 10 un 14 gadus vecus dēlus, kuri paši atnāca uz glābšanas staciju. Svētdienas vakarā policija no kādas sievietes saņēma ziņu, ka viņa uz ielas atradusi trīs nomaldījušās meitenes. Viņas bija trīs, sešus un 10 gadus vecas. Visas bija nosalušas un izsalkušas. Bērni nogādāti glābšanas stacijā, kur viņām iedots sauss apģērbs un silts ēdiens. Policija bērnus atdeva auklei.



Svarīgākais