Uz VM valsts sekretāra amata vietu pieteikušies septiņi pretendenti

Šodien līdz plkst.17 ir saņemti septiņi pieteikumi uz vakanto Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra amata vietu, aģentūru LETA informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Kā pastāstīja Šneiders, konkursa pieteikumu pēdējā diena bija šodien un lielākā daļa pieteikumu tika saņemti pēdējo divu dienu laikā.

VM pārstāvis neatklāja, kas ir šī amata pretendenti, bet pastāstīja, ka nākamās nedēļas laikā ar viņiem ir plānotas sarunas, bet vēlāk komisijas lems, vai kāds no viņiem ieņems VM valsts sekretāra vietu vai arī tiks meklēts cits kandidāts.

Kā ziņots, pretendentiem jāatbilst Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām, jābūt iegūtai austākajai izglītībai, vēlama augstākā izglītība medicīnā, ekonomikā, tiesību zinātnēs vai vadības zinātnēs. Tāpat nepieciešama ne mazāk kā trīs gadu pieredze vadošā amatā valsts pārvaldes vai pašvaldību institūcijā vai kapitālsabiedrības vadībā un zināšanas valsts pārvaldes, tostarp interešu konflikta novēršanas, rīcības ar valsts finanšu līdzekļiem un mantu, civildienesta un citos jautājumos. Pretendentiem laba lietotāja līmenī jāpārvalda angļu un krievu valoda, jāpiemīt labām analītiskajām spējām un stratēģiskās plānošanas prasmēm.

Iekšlietu ministre un veselības ministra pienākumu izpildītāja Linda Mūrniece (JL) jau iepriekš uzsvērusi, ka veselības nozarē ir daudz neatliekamu darbu, kuru īstenošanu drīkst uzticēt tikai zinošam un profesionālam cilvēkam. Viņa uzskata, ka atklāts un godīgs konkurss, ļaujot kandidēt iespējami plašam pretendentu lokam, ir pamata nosacījums labākā kandidāta izvēlei tik nozīmīgā amatā kā VM valsts sekretārs.

Dokumentus uz vakanto valsts sekretāra vietu grasījies iesniegt pašreizējais Mūrnieces padomnieks Rinalds Muciņš, taču VM neatklāja, vai arī viņš ir starp pieteikumu iesniedzējiem.

Jau ziņots, ka līdzšinējais valsts sekretārs Armands Ploriņš 6.aprīlī iesniedza atlūgumu un no 7.aprīļa sāka vadīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.