Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Neņirgāties par citas valsts prezidentu

© Reuters / Scanpix

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Lasītājs Pētersons no Kokneses skatās TV24 Kārļa Streipa raidījumus. «Visu cieņu Streipa kungam, kurš rada interesantus raidījumus, taču viena lieta nu gan tur ir pilnīgi nepieņemama - viņš visu laiku ņirgājas par ASV prezidentu Donaldu Trampu. Tas jau vairs nav gaumīgi, bet ir pat pazemojoši mūsu valstij un mūsu skatītājiem. Tas ir arī ļoti tendenciozi. Nu nav labi nemitīgi apsaukāt citas valsts likumīgi ievēlētu prezidentu,» uzskata Pētersona kungs.

Savukārt Kārlis no Jūrmalas vēlas izteikties par mūsu pašu Latvijas Republikas Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību. «Sen redzams, ka pašreizējā parlamentārā sistēma nevelk un nespēj kalpot tautas interesēm. Partijas tikai kašķējas savā starpā, un visi darbi stāv uz vietas. Tāpēc vajag uzticēt Valsts prezidenta ievēlēšanu tautai un dot viņam lielākas pilnvaras. Tad būs kārtība valstī,» ir pārliecināts Kārlis.

Inta no Limbažiem lasījusi interviju Neatkarīgajā ar veselības ministri Andu Čakšu, kura sacījusi, ka «liels ieguvums no reformas jau būs tas, ka sistēma nesabruks». «Tas tik ir ieguvums!» ironizē Inta. «Tad jau visiem pacientiem jābučo rokas medicīnas nozarei par to, ka tā viņus vēl pagaidām nav noindējusi.»

«Nav saprotama tā dīvainība, kas pašlaik notiek ar sludinājumu portālu ss.lv, kas jau esot pārtapis par ss.com,» brīnās lasītājs no Jelgavas Juris. «Nu kā VID var notiesāt ar nāvi sludinājumu dēli? Un kādus tādus datus VID var gribēt no portāla, ja tam nekādu datu nav? Lai ievietotu portālā savu sludinājumu, ka gribu pārdot savu veco auto, es uzrādīju savu tālruņa numuru, un tas viss. Par ko īsti tiek sodīts ss.lv?»

Lasītājs Haralds Kalns uzskata, ka Latvijai ir glābšanas riņķis, un tās ir mažoritāras vēlēšanas pašreizējo proporcionālo vietā.