Plaude-Rēlingere labprāt kandidētu Saeimas vēlēšanās

© f64

Uzņēmēja un kustības "Par labu Latviju!" padomes locekle Ieva Plaude-Rēlingere labprāt kandidētu Saeimas vēlēšanās.

"Ja man kāds piedāvātu, es labprāt kandidētu uz Saeimu. Taču pēc maniem it kā ļoti radikālajiem paziņojumiem diez vai kāds tagad mani aicinās," intervijā "Latvijas Avīzei" saka Plaude-Rēlingere. Viņa ir partijas LPP/LC biedre.

Viņa atzīst, ka liktenis viņu ir mīlējis, un šī valsts viņai ir devusi ļoti daudz. "Kaut arī tagad mans bizness pa lielai daļai ir Vācijā, es kā uzņēmēja savu karjeru esmu veidojusi Latvijā. Ja es tagad varu atļauties veltīt savu brīvo laiku kādas sabiedrības daļas viedokļa skaļai paušanai, tad uzskatu to par savu pienākumu," saka uzņēmēja.

"Par turīgiem latviešiem turīgā Latvijā! Un tas neattiecas tikai uz uzņēmējiem. Mēs aizstāvēsim jebkuru cilvēku, kurš ar godīgu darbu vēlas nopelnīt naudu. Arī darba ņēmējus, arī vidusšķiru," saka Plaude-Rēlingere.

Viņa arī norāda, ka "Par labu Latviju" ir biedrība un tā noteikti netiks pārveidota par partiju. "Katrai sabiedriskai organizācijai ļoti būtiska ir atklātība un vienkārši, saprotami izteikts viedoklis. Esam tikušies gan ar TP, gan LPP/LC vadību. Līdz maija beigām kustība "Par labu Latviju" uzrakstīs savu programmu, kas tiks apstiprināta biedrības kopsapulcē. Ja šīs partijas piekritīs mūsu programmai un prasībām, tad mēs viņus atbalstīsim," sola uzņēmēja.

Latvijā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, šodien tika atvērta bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Dzejas struktūras loģika un poētika latviešu dainās" angļu valodā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis". Tās dizaina autors Ivo Grundulis, atbildīgā redaktore - Inguna Cepīte, redaktors - Kārlis Freibergs. Zinātniece, folkloras pētniece Vīķe-Freiberga savu 85 gadu jubileju atzīmēja, apgādā "Pētergailis" laižot klajā cikla "Trejādas saules" sējumu "Kosmoloģiskā saule" angļu valodā, lai ar latviešu dainām iepazīstinātu arī starptautisko auditoriju. Vīķe-Freiberga veikusi pētījumus par latviešu tautas dziesmu semiotiku, poētiku un struktūru. Šajā darbības posmā sagatavotas vai publicētas desmit grāmatas, ap 160 rakstu, monogrāfiju un grāmatu nodaļu, sniegtas vairāk nekā 250 runu un zinātniski referāti angļu, franču un latviešu valodā.