Atceļ līdzmaksājumus par onkoloģiskajām operācijām

Turpmāk Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā pacientiem nebūs jāveic līdzmaksājums par onkoloģiskajām operācijām, kas līdz šim bija 30 lati.

Šādu lēmumu slimnīcas vadība pieņēmusi, lai esošajā finansiālajā situācijā palīdzētu pacientiem, kuri atliek ārstēšanos finansiālu apsvērumu dēļ. Potetinova uzsver, ka šādu pacientu skaitam ir tendence pieaugt, bet ielaistu onkoloģisko slimību ārstēšana ir ne tikai ievērojami dārgāka, bet arī sarežģītāka un mazāk veiksmīga.

Kā līdz šim onkoloģiskajiem pacientiem, kuriem saskaņā ar konsilija lēmumu nepieciešama stacionāra ārstēšana, hospitalizācija tiks veikta rindas kārtībā atbilstoši piešķirtajam finansējumam. Šajos gadījumos tāpat kā iepriekš par gultas dienu stacionārā būs jāveic pacienta iemaksa piecu latu apmērā.

Iespēju piemērot līdzmaksājumu par operācijām paredz šā gada 1.martā pieņemtie grozījumi noteikumos par veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtību, nosakot, ka ārstniecības iestāde papildus pacienta iemaksai drīkst iekasēt pacienta līdzmaksājumu ne vairāk kā 30 latu apmērā par vienā stacionēšanās reizē operāciju zālē veiktajām ķirurģiskajām operācijām.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais