Šlesers aicinās balsot pret Maizīti

LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers aicinās partiju balsot pret Jāņa Maizīša apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā, ja viņa kandidatūra atkārtoti tiks izskatīta Saeimā, savukārt Tautas partijas (TP) līderis Andris Šķēle prognozē, ka TP deputātu, kas būtu gatavi balsot par Maizīti, kļūst aizvien mazāk, to šodien "Latvijas Televīzijas" raidījumā "100.pants" atzina abi partiju līderi.

"Es esmu skaidri pateicis, ka esmu pret to, ka Maizītis tiek atkārtoti vēlēts, un es aicināšu partiju balsot pret, ja gadījumā viņa kandidatūra tiks izvirzīta," deklarēja Šlesers.

Šķēle savukārt skaidroja, ka pirmajā balsojumā TP deputāti "lielā skaitā" balsoja par Maizīti, taču tagad situācija mainoties.

"Esmu pārliecināts, ja turpināsies šāda politiska anturāža, kāda patlaban tiek veidota, visklajākais spiediens, apsaukājot deputātu par negodīgu, es domāju, ka šo cilvēku, kas balsoja par Maizīti, būs aizvien mazāk un rezultāti Saeimā būs vēl sliktāki," skaidroja Šķēle.

Kā ziņots, Saeima šomēnes ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu tomēr neievēlēja pašreizējo Ģenerālprokuratūras vadītāju. Par Maizīša atkārtotu ievēlēšanu balsoja 45, pret bija 47 deputāti, bet divi balsošanas biļeteni izrādījās nederīgi.

Savukārt Valsts prezidentam Valdim Zatleram un Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam tika nosūtīta 291 prokurora parakstīta atklātā vēstule, kurā sakarā ar Maizīša atkārtotu neievēlēšanu ģenerālprokurora amatā paustas bažas par tiesu varas neatkarības nodrošināšanu, jo īpaši par prokuratūras neatkarības saglabāšanu.

Svarīgākais